[#9]
Re: A600 i HD - POMOCY !!!
@Tomasz,
post #1
Wyjmij przelotkę z kontrolera.
- Włóż tylko sama przelotkę (bez taśmy) i włącz. Nie mia czerwonego? Przelotka ok.
- Włącz taśmę (bez HD). Nie ma czerwonego? Taśma raczej ok.
- Podłącz HD. Czerwony? podmień HD i sprawdź.
Może przy montaży taśmy (jeśli robiona była domowo) powstało jakieś mikronowe przecięcie izolacji sąsiedniej żyły i teraz zaczyna "owocować"? Zaciskanie złącz na taśmie 40 (albo jeszcze lepiej na 44!) to wbrew pozorom nie taka prosta sztuka. Najlepsze jest do tego imadło :D i wyczucie w palcach.
Kolejną rzeczą, zobacz czy dobrze wpiąłeś przelotkę w płytę - czasem można się walnąć o jeden pin i kicha. U mnie po pomyłce, wogóle nie ruszałą Amisia, tylko przetwornica w niej piszczała. Nawet LED się nie zaświecił :D Na szczęście nic nie zwaliłem w płycie gł. i po przesunięciu o jeden pin ruszyło wszystko normalnie.
Druga sprawa, ten czerwony kolor to mnie też interesuje: odpaliłem jakiś czas temu demko, które po resecie w pewnym momencie wywalało system i pojawiały się takie same efekty: czerwień, samoistny reset, czerwień, reset, czerwień, reset, i tak w kółko. Tylko power-off i odczekanie kilkunastu sekund pomagało.