Witam mam pytanie zakupilem Workbencha 3.0 tak wiec jest tam 5 dysków min.Workbench 3.0 , storage,locale,amiga fonts,amiga extras .Czy to jest caly komplet i czy da sie to zainstalowac na HDD?
Zawartosc dyskietek Workbench i Extras przekopiuj bezposrednio na partycje systemowa. Nastepnie na partycji systemowej zaloz (chyba ze juz sa to nie musisz) katalogi: Storage, Locale, Fonts i wrzuc odpowiednio do tych katalogow zawarosc dyskietek (dyskietke Locale do Locale na partycji itd.). I to koniec instalacji "golego" WB :)
no doklanie cos mi brakowalo jakiejs dyskietki wiem ze wersja 3.1 ma na pewno install a le czy 3.0 ma??to nie jestem pewny ,w zakupionym komplecie jest 5 dyskow.
...cos mi brakowalo jakiejs dyskietki wiem ze wersja 3.1 ma na pewno install a le czy 3.0 ma?...
To zależy jaką kto miał Amigę. Ja poprzednio miałem A1200-HD C= (KS i WB3.0) i miałem do kompletu dyskietke INSTALL. Kumpel miał A1200 C= (KS i WB3.0) i nie miał tej dyskietki dołączonej. Oczywiście jak podłączył HD to sobie ściągnął szóstą dyskietkę do kompletu :) . Teraz posiadam A1200 A.Tech (KS i WB3.1) i nie miałem dołączonej do kompletu INSTALL; ale już mam.
Jak widać, INSTALL była dołączana chyba tylko do Amig fabrycznie zrobionych jako wersje z HD. Wtedy w komplecie było sześć dyskietek. Tak samo było z małymi Amigami:
A600 - nie ma INSTALL
A600HD - jest INSTALL
mam dysk instalacyjny workbench 3.1 .korzystam z rad i po kroku jade z tego linka http://www.amiga.poldek.one.pl/amiga/instalamigaos/instalamigaos.php przy zapisywaniu danych na dyskietke wyskakuje blad ze dysk install jest pelny ??
AlaN ma rację, Install był dodawany tylko do A1200 HD. Wersje bez firmowo zainstalowanego HDD miały tylko 5 dyskietek w komplecie. Możliwe, że Install wchodził w skład zestawów firmowych OS3.1 (z ROMem).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.