[#1] CV64/3D i Amiga 1438S
Zakupiłem sobie kartę Cybervision 64/3D do mojej Ami 1200 na ZorroII, ale zanim sprawię sobie monitor SVGA chciałbym skorzystać ze standardowego multiscana (by móc choć skorzystać z 640x480), ale niestety monitor ten ma wejście RGB (kiedyś był Microvitek który standardowo miał VGA i przelotkę na RGB w komplecie, ten niestety ma inaczej).
Na necie widziałem wiele przelotek RGB na VGA, ale były podpinane od strony RGB i do VGA, a ja bym chciał podłączyć pod gfx i do RGB więc mam pytanie czy przelotki RGB-VGA (oczywiście po zastosowaniu innych wtyczek po stronach ze względu na podłączenie w drugą stronę) będą działać, czy trzeba zrobić całkiem inną. Jeśli już ktoś spotkał się z tym problemem niech napisze.
[#2] Re: CV64/3D i Amiga 1438S

@Mike, post #1

Na podstawie opisów gniazd VGA, AmigaRGB i przelotki AmiRGB-VGA na
http://www.hardwarebook.net/ powinieneś móc zrobić przelotkę
VGA-AmigaRGB.

[#3] Re: CV64/3D i Amiga 1438S

@Marek Szyprowski, post #2

Biorąc pod uwagć ze monitor 15 cali SVGA można kupić juz od 100zł , to zabawa z 1438s + karta gfx jest raczej pozbawiona sensu - szkoda czasu i zdrowia...CV64/3d to karta na której można śmiało korzystać z rozdzielczości 1024x768 i to przy wysokiej czestotliwości odswiezania obrazu.
[#4] Re: CV64/3D i Amiga 1438S

@Michal, post #3

Wiem i mam zamiar zakupić używaną 17stkę bo ceny są prawie takie same jak 15stek.
jest to jedynie czasowe rozwiązanie.
[#5] Re: CV64/3D i Amiga 1438S

@Mike, post #4

Połącz ze sobą sygnały R,G,B i synchronizacje (VS i HS), tudzież masy pomiędzy wtyczkami 23 (Amiga Video) i 15 pin (VGA) i będziesz miał przelotkę. Ja z tak wykonaną przelotką używałem CV64 i M1438S. Ale jak pisał Michał - M1438S ma fatalne parametry (odświerzanie) - znajdź sobie szybko coś lepszego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem