[#1] DCTC
Witam :)!

Udało się komuś uruchomić tego direct connecta? Ja odpalam go z parametrami
dctc --nick=nik -a=10.200.1.81 --dlslot=5 --hubip=217.96.74.100
i wyskakuje cosik takiego:
INFO ] ""Direct Connect Text Client v0.84.1|
hubip: 217.96.74.100 hubport: 411
mkdir: No such file or directory

hmm dziwne. A co z tym chodzi?
[#2] Re: DCTC

@DarQo, post #1

A jaka to wersja DCTC? Bo ja długo testowałem DCTC zaraz po wypuszczeniu portu na amiga.sf.net i wyszło, że w ogóle nic się tym portem nie ściągnie. Sam autor portu mi przyznał, że są błędy z czymś i obiecał poprawić, było to pare lat temu, ale jak widać od tamtego czasu nie wypuścił nowszej wersji portu...

[#3] Re: DCTC

@grxmrx, post #2

noom jest to wersja 0.84.1 (?dcr8520?), nawet nie chodzi mi o ściąganie. Chce tylko połaczyć się do lokalnego huba i chatować :] a tu program wykłada mi się na jakiejś głupocie. GG mam, mkdir też. Gdzie on chce stworzyć katalog, u mnie czy na hubie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem