[#1] e-mail z IB
[#2] Re: e-mail z IB

@R-Tea, post #1

A wpisales w USER INFO ->"Default e-mail addres" odpowiedni adres?
[#3] Re: e-mail z IB

@R-Tea, post #1

Po pierwsze czy serwer poczty masz podany tak jak piszesz, czyli: smtp.wp.pl? Jeśli tak, to nie wpisuj smtp, to jest niepotrzebne. Następnie w info o użytkowniku musisz podać adres e-mailowy domyślny. Wtedy powinno działać. U mnie działą bez problemów. Jest jeszcze jedno ale, serwer z którego korzystasz musi być bez autoryzacji, czyli w tym przypadku wp odpada. :D

[#4] Re: e-mail z IB

@Norbert, post #2

nie miałem tam nic. wpisałem teraz swój adres na o2 i dalej to samo.
[#5] Re: e-mail z IB

@spiryt, post #3

serwer poczty mam podany poczta.o2.pl, ale z smtp.wp.pl też próbowałem.
nie wiem czy smtp nie jest potrzebne, ale mam tak wpisane w konfiguracji YAMa i SimpleMaila i działa, a poza tym informację o takim adresie serwera otrzymałem od wp przy zakładaniu konta, więc myślę że tak powinno być.

a jak jest z autoryzacją w przypadku o2 ?

[#6] Re: e-mail z IB

@R-Tea, post #4

bon ao2 wymagana jest autoryzacja... i nie dasz rady niczego wyslac......
[#7] Re: e-mail z IB

@R-Tea, post #4

bo na o2 wymagana jest autoryzacja... i nie dasz rady niczego wyslac......
[#8] Re: e-mail z IB

@Brodek, post #7

w takim razie, gdzie mogę założyć takie konto bez autoryzacji, specjalnie pod mailera z IB?
[#9] Re: e-mail z IB

@Brodek, post #7

Autoryzacja swoją drogą, ale mozna ją wylaczyc (lub nie włączać)
Wlasnie zrobilem test i ladnie przyszedl mail wyslany przez z IB przez o2.pl (smtp.go2.pl)
[#10] Re: e-mail z IB

@R-Tea, post #5

Ja mam wpisany serwer bez smtp. Natomiast jeśli chodzi o o2.pl to sprawdż na ich stronie czy wysyłanie poczty odbywa się po autoryzacji. Ja tam nie posiadam konta to nie wiem. Jeśli chodzi o WP na której posiadam konto, od czasu wprowadzenia autoryzacji, korzystam z innego konta pocztowego na IBrowsie. :D

[#11] Re: e-mail z IB

@Norbert, post #9

he, he.. ustawiłem smtp.o2.pl i poszło
dzięki!
a jak wpiszę poczta.o2.pl (tak mam ustawione w YAMie) to jest error.

a z kolei w YAMie jest odwrotnie: jak jest smtp to nie chce iść, a jak poczta to idzie !?!

btw. nie pisałem o tym, ale pamiętam jak jakiś czas temu się tym bawiłem na IB i jakimś cudem udało mi się wysłać z IB wtedy mejla i odebrałem go w pracy na Outluku i uwaga:

nadawca był NIEZNANY!!!

ale zapomniałem jakie to były ustawienia.
takiego czegoś jeszcze nie widziałem.
co wy na to?
mam chyba jeszcze tego mejla na hd więc zapiszę go sobie i spróbuję przeanalizować nagłówki :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem