[#1] GaduGadu, jabber i rozłączanie
Od paru miesięcy gdy korzystam z Gadami lub JabberWocky to przynajmniej 3 razy na godzinę (obojętnie jaki serwer) mnie roałącza. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Może muszę coś zmienić w ustawieniach Miami albo to karta a sieciowa się psuje?
Czy u kogoś występowały podobne objawy?

Cała sieć działa mi OK, tylko z GG i JabberWocky takie coś się dzieje...

[#2] Re: GaduGadu, jabber i rozłączanie

@grxmrx, post #1

U mnie tez tak sie dzieje, a szczegolnie w weekendy. Obojetnie czy na Ami czy na pc. Kiedy rozmawiam z innymi osobami tez czesto im przerywa (prawie wszyscy uzywaja pc). No i czestu mam lagi. Moze pomoze ustawienie priorytetu w Miami w Gateway, Hardware i innych na wiekszy? Jeszcze nie kombinowalem z tym i mam standardowo, czyli 10.
Czytalem gdzies ze serwer "dzieli" priorytety dla wszystkich (jezeli sie myle prosze mnie poprawic) i gdyby tego nie robil to systemy WinXP zabieraly by caly priorytet nizszym systemom typu Win98 i gorszym. Moze to przerywanie zwiazane jest wlasnie z tymi priorytetami...
[#3] Re: GaduGadu, jabber i rozłączanie

@Andrzej Drozd, post #2

Zwiększenie priorytetów nie pomogło :(

[#4] Re: GaduGadu, jabber i rozłączanie

@grxmrx, post #3

moze to wina sieci??? albo sieciowki ??? albo niezarestrowanego miami??? ja mam szczerze powiedziawszy nigdy nie mialem problemu z gadami. Niekiedy mi IRC nie dziala strony www, ftp, ale gadami zawsze dziala. I jweszcze nigdy mi sie samo gadami nie wylaczylo. Wiec to na pewno nie wina kodu
[#5] Re: GaduGadu, jabber i rozłączanie

@grxmrx, post #1

To na pewno nie jest wina Gadami, Miami czy innego softu. Moűliwe, űe serwery GG w momencie duűego obciâűenia (duűo userów itp.) same rozîâczajâ aby po ponownym poîâczeniu uűytkowncy byli przydzieleni do innych serwerów. Na PC jest tak samo (na linuxie teű;)) wiëc to na 100% wina serwerów GG.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem