[#1] MP3 i Amiga
Czy istnieje jakikolwiek sposób odgrywania MP3 na Amidze 1200 / Apollo 040/33 mHz / 10 MB RAM tak aby były one stereo i we w miarę słuchalnej jakości ? (rzecz dotyczy raczej specyficznych odłamów metalu więc nie mam zbyt wygórowanych wymagań ;).
[#2] Re: MP3 i Amiga

@El_Pescado, post #1

w stereo, to raczej średnio.
[#3] Re: MP3 i Amiga

@KAM_, post #2

Ściągnij z aminetu odtwarzacz Prayer2 - będziesz miał szanse na słuchanie mp3 w miarę dobrej jakości.
[#4] Re: MP3 i Amiga

@stony, post #3

Albo deliplayer ja na 030/50 przy bitrate 128 jestem w stanie pociagnac w stereo 22 KHz a wiadomka, ze 040 jest szybsza niz moja 030.
Szukaj sofry i testój
powodzenia

[#5] Re: MP3 i Amiga

@El_Pescado, post #1

Delitracker II + zmapowany kickstart do fastu, wtedy bez problemu można słuchać MP3 w stereo , 22khz i quality na medium :)))
[#6] Re: MP3 i Amiga

@El_Pescado, post #1

Idealnym rozwiazaniem byloby to: http://home.tu-clausthal.de/~utaba/A600/A600-e.html ale masz za dobra Amisie - potrzebujesz A600

[#7] Re: MP3 i Amiga

@Shoonay, post #6

Bez przesady, MAS pójdzie na każdej amidze z portem serial. Ale rzeczywiście, na 040 prawie każdy player MP3 pójdzie przyzwoicie (no może nie 44, ale na 22 kHz bez problemów).
[#8] Re: MP3 i Amiga

@El_Pescado, post #1

Na Blizzardzie 040/40 mogłem bez problemu słuchać stereo przy stałoprzecinkowej wersji mpega.library z quality=high i freq division=2 (czyli 22050 Hz lub 24000 Hz). Kickstart był sprzętowo zmapowany, ale w tym wypadku to bez znaczenia.
[#9] Re: MP3 i Amiga

@El_Pescado, post #1

Chodzi i to w dobrej jakości, w stereo.
Użyj programu Prayer - zdecydowanie bezkonkurencyjny jezeli chodzi o predkosc/jakosc.Przy 33Mhz może jednak czasem sie dławić, przetaktuj procesor na 40MHz i bedzie OK.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem