[#1] FastSCSI i mountlista?
Witam,
Jak sić buduje mountlisty dla urządzeń podpićtych przez FastSCSI?
Mam CD-ROM i nie bardzo wiem jak to zrobić. Domyślam sić że jest nieco inaczej....

[#2] Re: FastSCSI i mountlista?

@pekdar, post #1

Podobnie. Zamiast scsi.device zmieniasz w mountliście nazwę na stosowny device: dla blizzardaPPC jest to blizzppc.device, i stosowny unit.
[#3] Re: FastSCSI i mountlista?

@wali7, post #2

A co z parametrem LUN? nie jest stosowany?

[#4] Re: FastSCSI i mountlista?

@pekdar, post #3

Nie mogę teraz sprawdzić (ostatnie SCSI używałem rok temu), ale o ile mnie pamięć nie myli, LUN manipulowałem w bootmenu BlizzardaPPC. W przypadku zakładania CD, wziąłem tylko mountlistę z CD ATAPI, zmieniłem właśnie device i unit (na ten ustawiony zworkami). I działało... nieźle zresztą.
[#5] Re: FastSCSI i mountlista?

@wali7, post #4

Ja mam na każdym urządzeniu Lun8. Oczywiście nie twierdzę, że tak ma być. :) Po prostu wiem, że tak działa! W mountliście faktycznie (jak twierdzi wali7) wystarczyło zmienić tylko scsi.device na blizzppc.device oraz podebrać odpowiedni unit (zresztą zrobił to za mnie CacheCDFS).
[#6] Re: FastSCSI i mountlista?

@Kitech, post #5

Dziekuje Wam za pomoc!
Program Q-Device spisal sie na medal i podal mi wszystkie niezbedny informacje. Teraz CD-ROM juz mi dziala :)

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem