[#1] A1200+CDROM PCMCIA
witam forumowiczow :)

mam takie pyanie jaka jest szansa ze da sie odpalic cdrom podlacony do amigi za pomoca karty pcmcia czy ktos ma z tym jakies doswiadczenia ?? czy normalny sterownik cd:0 bedzie dziala czy trzeba jakas specjalna aplikacje do tego szukac ??? bede wdzieczny za odpowiedzi
[#2] Re: A1200+CDROM PCMCIA

@marmacg5, post #1

Jesli masz amigowy interfejs to nie widze problemu.
Jesli nie to skad wezmiesz sterownik ?
Plik CD0 z devs to tylko mountlista.
[#3] Re: A1200+CDROM PCMCIA

@Radoslaw, post #2

Jesli nie to skad wezmiesz sterownik? Dawno, dawno temu w odległej galaktyce jednymi z pierwszych czytników CD na Amigć były właśnie te podłączane przez PCMCIA. Trza by poszperać w necie... spróbuj np. z: http://www.l8r.net/install/hard_drive_cont/zappoinstall.DMS http://www.l8r.net/install/hard_drive_cont/zappoinstall2.DMS Pozdrawiam, Darek

[#4] Re: A1200+CDROM PCMCIA

@Dariusz Gac, post #3

ok dzieki WIELKIE :)))))) bede teraz tym walczyl ja wiem ze podlaczenie przez kanal ide jest prostrze tylko ze ja nie chcialem rozgrzebywac calosci zaprzegac zailacza pc itd :))

fajnieby bylo miec orginalnie amisie z dyskiemi karta turbo w srodku wtedy to jakos wyglada po za tym mialem dosc uszczpliwych komentarzy kolegow na temat przekadania amigi to obudowy tower ... jak mi sie uda podlaczyc cdroma przez pcmcia to bedzie super jeszcze raz wielkie ale to wielkie dzieki :))))
[#5] Re: A1200+CDROM PCMCIA

@marmacg5, post #4

Pamiętaj, że dotyczy to specjalnych interfejsów zaprojektowanych specjalnie dla Amigi. Współczesne IDE PCMCIA od PC laptopa nie pójdzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem