[#1] A1200 i obsługa napędów dvd
Witam

Kochani, ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z podłaczaniem do Amigi 1200 + FastAta OS 3.9 napędów dvd ?
Totalnie się pogubiłem podczas podmiany starego cd-roma na napęd dvd LG GDR-8163B.
Proszę o jakieś wskazówki...

Dzięki, pozdrawiam
Marcin W.
[#2] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@Marcin W, post #1

A co tu jest do pogubienia
Po prostu zastąpiłem CD napędem DVD Asus E-616 i tyle. Acha używam AllegroCDFS na tym co jest w OS 3.9 też działa ale są gorsze transfery.
Nawet odpaliłem film na DVD ale na BlizzPPC 210 Mhz i 68060/50Mhz jest to tylko pokaz slajdów
[#3] Re: A1200 i obsługa napędów dvd

@Marcin W, post #1

Pod WinUAE CacheCDFS nie robi wstrętów z DVD.
[#4] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@TomK, post #2

Witaj

Też tak myślałem., że poprostu podmienię napędy. Niestety po zamontowaniu napędy dvd w miejsce cd-r, nie ładuje się system i wywala
bląd scsi.device.

Uzywam FastAta, BBP, Mediatora......nie wiem dlaczego nie chce mi go 3.9 rozpoznać jako napędu ???

Pozdrawiam

Marcin
[#5] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@Marcin W, post #4

Dobrze ustawiles zworki (master, slave)?
[#6] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@Norbert, post #5

Sęk w tym że zworkologia oraz podłazcenie jest OK. Napęd jest sprawny w 100%, sprawdzałem w "piecu".
Podczas podmianki z cd-r na dvd (1:1), nie widzi dvd i wywala błąd scsi.device

Marcin
[#7] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@Marcin W, post #6

Sprobuj uruchomic kompa bez s-s i wtedy sprawdz czy ata3prefs widzi ten naped.
Stawiam na złą zworkologie, lub uszkodzony kabel IDE lub po prostu twoje HDD nie lubi sie z DVD, chodz byloby to dziwne gdyz masz FastATA.
A czy bez HDD, DVD jest widziane przez sterownik Elboxu
[#8] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@Marcin W, post #4

A czy możesz dostać się do Ata3Prefs przy starcie kompa ? Co w nim widać ?
[#9] Re: A1200 i obsługa napćdów dvd

@Marcin W, post #6

Może masz za stary scsi.device?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem