[#1] CDTV i internet ??
witam !
od jakiegoś czasu zastanawiam się czy można podłączyć do commodore CDTV internet. Jeśli tak to jak ?? I jakiego programu użyć aby to wszystko skonfigurować ? Czy będę mógł normalnie przeglądać strony www tak jak w internet explorerze pod windowsem ??? Proszę pomóżcie !!!!!!!!!
help!!!!
[#2] Re: CDTV i internet ??

@Wojtas, post #1

Potrzeby Ci jest odpowiedni sprzet i oprogramowanie do netu. Sprzet - np. modem, jak chcesz sie laczyc przez linie telefoniczna. A oprogramowanie...hmmm... zaraz - masz przynajmniej twardy dysk w swojej CDTV?
[#3] Re: CDTV i internet ??

@reactor, post #2

No, twardy dysk raczej wymagany. Ze 2 MB ramu na pewno (a ile da się podpiąć prosto do CDTV?). System raczej min. 3.0.
Poczta, IRC, listy dyskusyjne. WWW chyba tylko w tekstowych przeglądarkach (graficzne będą się okropnie ślimaczyć, nie wiem czy RAMu wystarczy).
[#4] Re: CDTV i internet ??

@wali7, post #3

Do CDTV można założyć karty turbo nakładane na procesor (chyba nawet był model z 68040), chociaż nie zawsze działały dobrze z CDTV.
Bardziej się już opłaca kupić A1200, goła sporo przewyższa CDTV, a 68040 spokojnie można internetować. Ale z drugiej strony za niewielkie pieniądze kupisz PC na którym pójdzie absolutnie wszystko (w internecie). Niestety, technologie sieciowe troche Amidze ostatnio uciekły.
:(
[#5] Re: CDTV i internet ??

@wali7, post #4

dzięki za odpowiedzi...... czyli się nie da, a szkoda bo myślałem że można podpiąć sieciówkę pod PCMCIA.... widziałem takie na allegro., a tak na marginesie to co można jeszcze ciekawego zrobić z mojej CDTV-ki ?
[#6] Re: CDTV i internet ??

@wojtas, post #5

a tak na marginesie to co można jeszcze ciekawego zrobić z mojej CDTV-ki?
Zobacz ten adres http://www.cd32-allianz.de/ jest tam o CD32 i CDTV.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem