[#1] MP3 Pilne!
Czy na A-1200/680020/HD/elbox 1200/0-8//WB 3.1 mogć odsłuchać MP3 i jak to zrobić?[code]
[#2] Re: MP3 Pilne!

@Nowyizielony, post #1

Wydaje mi sie ze 020 ma zbyt mala moc obliczeniowa aby dekodawac i odtwarzac pliki mp3 nawet na najnizszych ustawieniach. Polecam zakup jakies karty turbo (najlepiej PPC).
[#3] Re: MP3 Pilne!

@Nowyizielony, post #1

Jak ci zależy koniecznie na odsłuchaniu na 020 to przkonwertuj empetrójkć na AIFFa... powinno sić odsłuchać IMHO... np. mpdecode.lha z Aminetu... Pozdrawiam Darek

[#4] Re: MP3 Pilne!

@Dariusz Gac, post #3

Ale taka konwersja zajmie kupe czasu na 020.
[#5] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #4

... no i trzeba mieć twardy dysk... innego sposobu nie ma.
Pozdrawiam,
Darek
[#6] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #2

tobie też polecam taki zakup ;)
[#7] Re: MP3 Pilne!

@rzookol, post #6

Cicho ;) Zbieram na "nowa Amige" :]
[#8] Re: MP3 Pilne!

@Dariusz Gac, post #5

pójdzie w rzeczywistym ale przy dźwięku charczącym , żężącym i buczącym przy jednym kilohercu!!! :) Kiedyś tego domkonałem ale nie pamiętam jakim programem, prayerem dałem rade tylko w 5khz i się cięło, 2sek cioszy i 3 sek grania :D
[#9] Re: MP3 Pilne!

@radek borowicz, post #8

da sie... doloz jeszcze melody1200 pod "port zegrara" ;)
[#10] Re: MP3 Pilne!

@_arti, post #9

Wlasnie mi sie przypomnialo ze jest taki slawny program ktory dziala na A500, to wiec bez problemu pojdzie na czyms lepszym. Nie pamietam nazwy, ale pewne zaraz ktos podpowie :)
[#11] Re: MP3 Pilne!

@Andrzej Drozd, post #10

Programu nie pamietam. Ale byl jeszcze sprzetowy odtwarzacz mp3.
Podpinany do portu szeregowego albo rownoleglego.
[#12] Re: MP3 Pilne!

@Radoslaw, post #11

Mowisz o MASPlayerze. Zeby to dobrze dzialalo trzeba 030.
[#13] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #12

030 ? W zapowiedziach bylo ze bedzie dzialac z A500.
[#14] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #12

??? Jest to przystawka sprzętowa przeznaczona do Amigi CDTV... podzie na kicka nawet 1.3... ale autor posta n/t mp3 tego dodatku nijak nie posiada...

Pozdrawiam
Darek
[#15] Re: MP3 Pilne!

@Dopuser, post #14

Dzićki bćdć walczył
[#16] Re: MP3 Pilne!

@Radoslaw, post #13

Na A500/000/7 moze i dzialac ale niekoniecznie w pelni. Zobacz http://home.snafu.de/dcr/mpeg_hardware.html
[#17] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #16

Pewnie masz racje. Ale jak patrze na tabelke co dziala na jakim kompie
to (porownanie A600 i A1200) mysle ze chodzi raczej o wielkosc
dostepnej pamieci a nie procesor.
[#18] Re: MP3 Pilne!

@Nowyizielony, post #15

A może ktoś wie skąd wziąć MASa bo jak na razie zwiedziłem wszystkie sklepy w Poznaniu i wytrzeszczają jedynie oczy... Chciałem se przerobić 600 na odtwarzaczke mp3... Kurde nawet na goglach, ale to kiedyś szukałem... Nigdzie ni ma...
[#19] Re: MP3 Pilne!

@radek borowicz, post #18

MASPlayera oczywiscie trzeba sobie samemy zrobic, a czesci szukaj jedynie w duzych hurtowniach z elektronika. Ja kiedys sie do tego przymierzalem, ale jak dowiedzialem sie ile kosztowaloby sprwowadzenie na zamowienie czesci to mi sie odechcialo.
[#20] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #19

Serce układu stanowi układ MAS, bardzo drogi i trudno dostępny. Reszta części to popularna drobnica.
[#21] Re: MP3 Pilne!

@wali7, post #20

No wlasnie z tym ukladem byl najwieszy problem. W sklepach z elektronika dziwnie na mnie patrzyli jak sie pytalem.
[#22] Re: MP3 Pilne!

@reactor, post #21

Gdyby zamowic kilka sztuk koszty byly by mniejsze.
Jest jakis chetny elektronik ? DO zrobienia kilku sztuk
oczywiscie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem