[#1] Formaty #?.sub, #?.srt, #.smi!
Dziendoberek! Jak w temiacie widac interesuja mnie cechy tych trzech formatow zapisu tekstu dla filmow. Moze krotko wyjasnie o co mi dokladnie chodzi. Otuz calkiem niedawno (lipiec) nabylem DVD-Player firmy Philips DVP632. Owy player "lyka" roznego rodzaju DivXy i pare miesiecy do tylu firma wypuscila FIRMWARE do tegoz, w ktorym dodano obsluge tych napisow wraz z polskim kodowaniem znakow (LATIN2 czyli ISO8859-2). Wracajac do tych napisow to zastanawiam sie czy te formaty definiuja wielkosc i kolor wyswietlanej czcionki. Pytam o to bo napisy w jednym filmie, ktore udalo mi sie uruchomic (bodajze byl to plik #?.sub) sa na wpol transparentne, a szczegolnie denerwoje to gdy przyjda odcienie szarosci lub jasniejsze kolory podniewaz nie da sie roszyfrowac liter. Jezeli ktos zna jakies oprogramowanie na AMI (lub PCujke :) ), ktore zajmuje sie tym "dziwactwem" to prosze o rade.
[#2] Re: Formaty #?.sub, #?.srt, #.smi!

@Lokaty, post #1

Ja też miałem ten problem tyle że z DVD Philipsa 737. Z tego co wiem aby przerobić TXT na SUB jest potrzebny SubEdit (tylko na PC-eee). POza tym Napisy odtwarzane z Srt i Sub zawsze są małe i często nieczytelne.
Pozdro
[#3] Re: Formaty #?.sub, #?.srt, #.smi!

@Arbuz, post #2

Sorki ze tak dlugo! Dziekuje jest to bardzo dla mnie istotna wiadmosc.
Moze znajdzie sie jeszcze ktos kto wie czy formaty te definiuja kolor i wielkosc czcionki, bylbym zobowiazany!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem