[#16]
Re: Ma ktos instalke MacOS 8.1 pod MC680x0?
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [,
post #9
coś nie tak, Ifusion się uruchamia na 603e (jako program - ale dalej sie nic nie dzieje - szary ekran), testowałem na ww. Macos8.1 Może ktoś by porobił testy na 8.6 lub 9.1 to by coś z tego wyszło. Jedynym emulatorem MacaPPC jaki udało mi się uruchomić na amidze był SheepShaver pod linuxem (debianem 3.0). Niestety gdy juz sie miał pokazać finder z ikonkami to wywalało jakiś błąd (ale już po wgraniu extensions/bez w grywania extensions po ekanie z mordką) więc cośtam poszło. Niestety (jeszcze) nie jestem dobrym i wszystkowiedzącym programistą więc dałem sobie spokój bo i tak zamierzam kupić pegasosa a tam pójdzie mol i ostatnio kupiłem na allegro maca 200mhz za 43 zł i to on mi służy do emulacji ;). Jakby ktoś chciał się jednak zająć tym SheepShaverem to moge powiedzieć że najlepsze rezultaty osiągnąłem na ostaniej "oficjalnej" wersji źródeł (z lutego 2004 chyba) (z CVS z czerwca już nie szło ). Wywala błąd że jest coś z romem (sprawdzałem z 3 romami - jeden względnie chodził). Jakby ktoś chciał się tym zająć to słuze pomocą bo to jest realna szansa na emulacje maca ppc pod amigą.