[#1] Poblem z Voodoo 3 w Heretic II
Jestem szczęśliwym posadaczem niezłej A1200
Moja konfigóracja

A1200 rev 1D4
Blizzard PPC 200 z 060 50
98 Fast
HDD 4GB podzielony na dwie partycje
CD-rom LGx32
Mediator PCI- z nowymi machami
Voodoo3 2000 16bMB
SB 128
Fast Ata Elbox
OS 3.9 z zainstalowanymi Worp3d do mediatora AHI do mediatora wgrane najnowsze aktualizacje otrzymane z Elboxu .

Więc postanowiłe zagrać w coś kozackiego no i zakupiłem orginalnego Heretica II Wgrałem Aktualizację zciągniętą ze strony Hiperionu do Voodoo
i nic nie pomaga Problem jest taki gra bez kłopotu rusza w obsłudze softwerowej grafiki, natomiast jak chę użyć MiniGL to zawiesz się na planszy wczytywania po dojściu do 100% (plasza z wizerunkiem mapy)
nie mogę sobie z tym poradzić pomóżcie proszę bo to już druga orginalna gra która mi nie działa podobny problem mam z Quacke I co robić ???
[#2] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@zbyniek, post #1

Wprawdzie nie mam Vodoo a BVizję ale miałem podobny problem. Pomogło wymiana dwóch plików z HW Drivers z libs/Warp3D. Są dwie różne ich wielkości tj. W3D_Permedia2.library ma 579708 albo 28068 i tak samo mam z W3DPermedia_PPC.library. W zależności którą wrzucę przy starcie uruchamia mi się QuakeI, HereticII ale skaszaniony jest Payback i Wipeout i odwrotnie. Podejrzewam że tak samo jest i w twoim przypadku. Wrazie czego pisz na priv. Pozdrawiam

[#3] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@zbyniek, post #1

Chodza Ci inne giery na Warp3D ? Jak mialem na kilka dni powerke i na szybko instalowalem WOS i W3D (co by wiecej czasu na radoche z PPC zostalo) wszystko dzialalo pieknie. Heretica II mialem tylko demko, ale chodzilo wypas. Moze zbuckupuj sobie system i zainstaluj od nowa WOS i W3D i nic nie ustawiaj nawet. Ja tak zrobilem i chodzilo. Warp3D masz oczywiscie to od Elboxu ? O tym z MMCD zapomnij.
[#4] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@mcbarlo, post #3

Tak mam Worpa3D z Elboxu instalowałem na czysto i Mini GL się nie odpala
Zato paybeck na Wos działa z pięknym rozmyciem godnym Voodoo
[#5] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@Arbuz, post #2

Ale czy odpalało ci się MiniGL ? czy tylko Wos
[#6] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@zbyniek, post #5

Właśnie tu jest pies pogrzebany z jedną biblioteką MiniGL działa a z drugą nie. Poza tym chyba chodzi o Warp3D a nie WOS. Ja nigsy nie używałem PUP-a tylko WOS-a

[#7] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@zbyniek, post #4

No to pozostaje egzorcyzmy odparawiac;) Niestety nie moge Ci juz pomoc, bo jak mowilem karte PPC mialem przez pare dni. Mysle ze znajdzie sie ktos kto pomoze. W koncu to sporo osob ma powerki.
[#8] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@mcbarlo, post #7

Zauważyłem że na ekranie przy ustawieniu na MiniGL ale przed uruchomieniem gry tam na takiej tablicy z łańcuchem i w tle jakby pogięty
papier czy coś wyświetla co uruchomił i tam napisane jest jaką kartę uruchamia itd, no i widę że napisł iż nie uruchomi czegoś od textur i jeszcze jakiś funkcji graficznych może to wam coś powie .
Może ja coś źle instaluję w systemie i przezto mam kłopoty czy oprucz WOSA i Worpa3D i oczywiście Picasso96 orz sterowników do mediatora trzeba jeszcze coś wżucić żeby kożystać z Mini GL ?
[#9] Re: Poblem z Voodoo 3 w Heretic II

@zbyniek, post #1

Czy do uruchomienia MiniGL w Heretic lub QuackeI jest potrzebnne coś oprócz
Worp3d i Wosa ? a może mini GL ustawia się gdzieś w systemie?
Dodam może że test z pod Worp3d Mini GL działa bez zażutów
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem