[#1] Monitor SVGA
Czesc!!

Mam zamiar kupic sobie monitorek SVGA
bo moj C1084S to przezytek wiec kieruje takie oto pytanie
jaki jest najlepszy z amiga za rozsadna cene

PS. mam wlasnie reklame MediaMarkt a w niej za 399zl
SAMTRON 78BDF (17")

czy lepiej
Actina 18B,Philips 107E

Pozdrawiam

[#2] Re: Monitor SVGA

@AmiChris, post #1

Witam.
Kilka miesięcy temu kupiłem na Allegro kilkuletni Iiyama Vision Master Pro 17" (za niecałe 290zł). Jestem bardzo zadowolony z obrazu, a poza tym monitor ma dodatkowe wyjście 5xBNC, co pozwala mi oglądać na jednym monitorze SVGA i PAL (przez scandoubler).
Pozdrawiam.

[#3] Re: Monitor SVGA

@AmiChris, post #1

Hmm... nic nie podałeś o tym, jaki sprzęt posiadasz, a to zależy czy wogóle warto kupować monitor SVGA. Jak masz A500/A600 - zostań przy tym co masz; jeśli A1200 tylko z kośćmi AGA (bez żadnej karty graf.) to obraz będzie, ale o gierkach i demkach raczej zapomnij. Jak już, to proponował bym jakiś monitor multiscan; wtedy masz i WB w 640x480, oraz tryby PAL'owe do gierek. No... jeśli masz kartę grficzną, to raczej każdy monitor się nada (stare gry co prawda odpadają), tylko wtedy byś nie miał 1048S. A że go masz, stawiam na classic'a.

Napisz coś więcej o tym, co masz. Z kapelusza nikt Ci nic tu nie wymyśli na Twoje potrzeby.

[#4] Re: Monitor SVGA

@AlaN, post #3

Prosze bardzo moj konfig:
A1200 + BPPC (pozniej kupno mediatora)
Plusy i minusy mnie nie obchodza, chodzi mi o te typy monitorow
ktore podalem. ktory z nich jest najlepszy.
Ps. niesystemowe rzeczy to wkladam do trashcan-a

Pozdrawiam

[#5] Re: Monitor SVGA

@AmiChris, post #4

Czesto bezfirmowe sa bardziej trwalsze od tych drozszych firmowych. Uzywana 17' mozna kupic za 200 zl lub mniej.
[#6] Re: Monitor SVGA

@Kitech, post #2

Witam

Zdecydowanie odradzam Philipsa107. Mamy takie w pracy. Są straszne... Ustawić na nim obraz żeby nie był krzywy graniczy z cudem. Co do Actinów to najtańsze na rynku...

Polecam monitory Eizo. Mam Eizo FlexScana 56 używany z dwoma wejściami wizyjnymi. Mam Mediatora. Jedno wejście przez scandoubler, drugie do karty GFX. Tak jak pisze kolega Kitech. IMHO idealne rozwiązanie.

Podzielam zdanie Andrzeja Drozdy.

[#7] Re: Monitor SVGA

@AmiChris, post #1

Kupilem SAMTRONA
podam wam specyfikacje
i EOT.

SAMTRON 78 BDF 17"
plamka 0.20
max rozdz 1600x1200 @ 68 Hz
max odswiezanie 160 Hz

przy 1024x768 @ 85hz

ps. czekam na przelotke RGB->SVGA wtedy pokombinuje i zobacze
jak to wyglada.

Dzieki wszystkim
i mozemy zakonczyc ten temat

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem