[#1] Opis do karty CyberVision 64
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem A4000D z w/w kartą graficzną. Na stronie http://amiga-hardware.com wyczytałem, że karta ma 5 zworek definiujących jej parametry pracy.
Jakież było moje zdziwienie, gdy chciałem zlokalizować na laminacie jakiekolwiek elementy! Brak jest oznaczeń do jakiegokolwiek układu scalonego, nie mówiąc już o drobiazgach takich jak rezystorki i zworki.
Ponieważ chciałbym sprawdzić w jakim położeniu jest zworka JP1 odpowiedzialna za Buster Mode oraz JP3 i JP4 odpowiedzialnych za obciążanie WE/WY; czy ktoś może mi pomóc w ich zlokalizowaniu na laminacie?
Z góry dziękuję; Stacho

[#2] Re: Opis do karty CyberVision 64

@Stacho, post #1

Wszystko jest elegancko i graficznie przedstawione w instrukcji od karty. Musisz zlokalizować kogoś kto posiada takową i problem z głowy. Ja ci nie mogę pomóc, bo swoją sprzedałem razem z instrukcją i oprogramowaniem dla niej.
[#3] Re: Opis do karty CyberVision 64

@kmilota, post #2

Dzięki za pomoc, niestety nie znam nikogo z taką kartą.
Jedyna moja nadzieja to forum.

Pozdrawiam, Stacho
[#4] Re: Opis do karty CyberVision 64

@Stacho, post #3

jezli ci to pomoze ale ponizej podaje ci linki do instrukcji oblugi w pdf do wersji cybervision 64/3d i link do strony traktujacej o pomocy do m.in. kart graficznych w amidze http://amiga.resource.cx/manual/manual.pl

http://tlug.up.ac.za/guides/lkcg/drivers_video.html
jak znajde cos wiecje to ci jeszcze napisze

pozdrawiam
MarmacG5

[#5] Re: Opis do karty CyberVision 64

@Stacho, post #1

sprobuje jeszcze teo linka od razu bedziesz mial oliwosac pobrac guide do swojej karty

www.lysator.liu.se/%3Cnodocback%3E/ amiga/ar/guide/ar317.guide?REVIEW4

pozdrawiam
MarmacG5

[#6] Re: Opis do karty CyberVision 64

@MarmacG5, post #5

Dzięki za linki, niestety nie znalazłem tam dokumentacji do karty.
Były jednie opisy z użytkowania.
Będę szukał dalej.

Pozdrawiam, Stacho
[#7] Re: Opis do karty CyberVision 64

@Stacho, post #1

Cos slabiutko sie starasz
ja znalazlem opis na necie w 3 minuty
i przeslalem ci na maila (troszke to duze)

Pozdrawiam

[#8] Re: Opis do karty CyberVision 64

@AmiChris, post #7

hehe w jednym z tych linkow byl manual do karty w pdf myslalem ze pomoze ale ok widze ze juz ktos mnie ubiegl hehehe

pozdrawiam
MarmacG5

[#9] Re: Opis do karty CyberVision 64

@MarmacG5, post #4

On chce do karty CV64 a nie CV64/3D. To są dwie różne karty i w niczym nie podobne.
[#10] Re: Opis do karty CyberVision 64

@AmiChris, post #7

Dzięki AmiChris, otrzymałem maila.
Ale jest to niestety manual do CyberVision 64/3D; a ja mam CyberVision 64.
Ale dziękuję za pomoc.
Piwo tak czy inaczej się należy

Pozdrawiam, Stacho
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem