po uporaniu się z miamidx chciałem sobie pogadać z ludzikami a tu AmiGG z działu programy pobrany nie działa, co jest?. Komunikat to był taki że nie może odczytać pliku z katalogu buttons. Ten plik jest na dysku tak jak i katalog, pliki mają właściwe atrybuty "rwed" i jak to mówią d... :(
Z tego co wiem i przypominam sobie to archiwóm jest troszke uszkodzone. Nie powiem jakie pliki teraz.
Skontaktuj sie z autorem pewnie podesle Ci zdrowa wersje.
A jak narazie zobacz czy wyswietlisz te pliki ewentualnie podmien jakies inne obrazki ot tak na sztuke .
Powinno zadziałać
a co na tej liście jest? zapisałem się, ludzie mają już działające amigg i piszą że to i tamto bo im krzaczki wyskakują. ja mam problem z uruchomieniem amigg. chyba po to jest forum aby pisać. w dalszym ciągu nie mogę sobie poradzić. mam takie błędy przy uruchamianiu amigg68k:
1. nie mogę wczytać grafiki PROGDIR:images/buttons/windowhide_i.gif
2. nie mogę stworzyć aplikacji
już wszystko jasne, brakowało mi niektórych plików *.mcc w katalogu libs/mui. W tej chwili wszystko już działa i jest fajnie. dziękuję wszystkim za podpowiedzi i rady. :D
Zainstaluj Gadami - ja uzywam od jakiegos czasu i nie mialem z nim jeszcze najmniejszych problemow, a z tego co slyszalem to w amigg trzeba dogrywac jakies pliki.
Nie trzeba, wystarczy sciagnac najnowsza wersje http://amigg.integradesign.org/amigg_beta.lha
Jedynie co trzeba dograc to emotikonki ktore trzeba sciagnac ze strony pecetowego GaduGadu. Pozatym Gadami jest bardzo prymitywny w porownaniu z najnowszym AmiGG. Dodatkowo za jakis czas AmiGG bedzie oferowal przesylanie plikow...
Dlaczego? Wszystko jest po polsku, naprawde konfiguracja nie jest trudna, tylko pamietaj aby przed odpaleniem nowgo Gadami, wykasowac stare preferencje, bo wyjdzie "kaszana". Aha i jak nie masz procka minimum 040/25 to moze rzeczywiscie lepiej zostac przy Gadami...
ja mam 030/50 i 16 mb fastu - do gadami wystarcza w zupelnosci. do tego przy odpalonym gadami mam tez odpalonego yama i voyagera. wszystko chodzi w 640x512 i jedyne co sie muli to strony na ktorych jest duzo grafiki i nie wiadomo czemu ppa, ktorego praktycznie nie da sie w ogole ogladac na philipsie 8833-ii. przy amigg wszystko wyraznie zwalnia.
nikt ci nie kaze - po prostu uzytkownicy slabszych configow beda uzywac mniej skomplikowanych programow jak gadami, a posiadacze wypasionych amig beda mieli wybor - amigg z mnostwem bajerow i proste gadami. taki wybor cieszy - np. na maca jest tylko jeden natywny klient gg (igadu) za ktore trzeba zaplacic 14.90, oprocz niego jest jeszcze niedzialajacy poprawnie audiumx i portowane z linuxa kadu, ktore smiesznie wyglada w zestawieniu z innym softem pod os x. pozatym uzytkownicy zarowno tych slabych jak i mocnych amig moga sobie zainstalowac jabbera i laczyc sie z gg przez transporty, ale to juz jest naprawde zamotane - przynajmniej dla mnie...
po prostu uzytkownicy slabszych configow beda uzywac mniej skomplikowanych programow jak gadami
W sumie racja, ale proponuje na bierzaco sciagac nowe wersje AmiGG (link podalem wyzej) i updejtowac sobie, chocby po to aby nie trzeba zmieniac hasla na pececie lub zakladac nowego konta, poniewaz Gadami w najnowszej wersji tego nie oferuje. No i wspomniane przyszle wysylanie plikow przez AmiGG tez sie moze czasami przydac...
beda uzywac mniej skomplikowanych programow jak gadami
Dopóki się będzie dało... Już teraz widzę początki zmian w protokole GG, jak piszę obecne wersje amigg. Docelowo protokół zostanie zaszyfrowany (kwestia tylko tego kiedy) - wtedy gadami stanie się bezużyteczne. Już teraz nie można założyć nowego konta, czy zmienić hasła w gadami, a ztcw autor nie przewiduje dalszego rozwoju programu...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.