[#1] voodoo - czy warto
hej, mam takie pytanie. od momentu zakupu mediatora (z 2 lata temu) uzywalem karty graf s3virge 4mb. od niedawna mam necik i przy otwartych kilku oknach ibrowsa, amigg, yam i jeszcze pare innych okien wszystko oczywiscie nie dziala tak jak bym chcial:) wiadomo, nie mozna wymagac zbyt wiele od starusienkiego virga... i tu moje pytanie: czy zauwaze wyrazna roznice w dzialaniu systemu jesli wymienie go na voodoo? ktore voodoo polecacie i czy z punktu widzenia uzytkownika amigi z mediatorem jest jakas straszna roznica miedzy poszczegolnymi modelami voodoo (glownie chodzi mi o banshee a voodoo z serii 2000/3000). moj konfig to a1200/040/33 z 34 MB plus jeszcze sieciowka i sb128.
pozdrawiam!
[#2] Re: voodoo - czy warto

@lukasz, post #1

witaj
virga nie miałem,
a od poczatku uzywania medka mialem voodoo3

ale

dzieki zakupowi voodoo (najlepiej chyba wersja 3 2000 lub lepiej 3 3000) zyskujesz:
- wiecej pamieci graficznej (a tego nigdy za malo :) )
- przyspieszenie grafiki 2D wzgledem virga
- mozliwosc sprzetowego przyspieszenia grafiki 3D;

[#3] Re: voodoo - czy warto

@11MASTEr, post #2

Też mam od początku Voodoo3. Z tego co czytałem to warto. Plus argumenty kolegi 11MASTEr. IMHO między v2000 a v3000 nie ma zauważalnych dla użytkownika różnic.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem