[#1] Małe pytanie
Witam
Mam małe pytanie:
A mianowicie czy na cd32 można pograć w starsze gierki z 500 będą chodzić też te z 1200??
Można to jakoś nagrać na cd aby chodziło na cd32?
Pomużcie jak wiecie coś o tym...
Pozdrawiam
[#2] Re: Małe pytanie

@MróweK, post #1

Mozna pograc w zdecydowana wiekszosc gierek z A500 i niemalze wszystkie z A1200 (AGA).
Mozna stworzyc bootowalna CD zawierajaca stare gry.
[#3] Re: Małe pytanie

@MróweK, post #1

czesc

jest pare mozliwosci

1 kup sobie albo sx-1 albo Promodule obie te przystawki daja mozliwosc podlaczenia dysku twarde stacji dyskow itd spokojnie mozna je dostac albo na allegro albo na gieldach amigowych w www.amiga.com.pl albo w ppa w dziale gielda :)

2 mozliwosc to taki patenet tylko ze nie wszytkie gry beda dzialac mianowicie nalezy nagrac plytke z system amigi im chudszy tym lepszy i sterownikiem cd 0 i na niej umiescic rozpakowane gry ja tak mialem zrobione i dzialalo tylko tak jak wczesniej napisalem niewszytko bedzie dzialac :)

pozdrowka
MarmacG5

[#4] Re: Małe pytanie

@MarmacG5, post #3

A czy przypadkiem gdzieś niewala się taka płytka ?(nagrywanie cd chodzi mi na pEcECIE bo niemam ami z cd-rw)
[#5] Re: Małe pytanie

@MróweK, post #1

no i oczywiście dziękuję że ktoś się odezwał :D
[#6] Re: Małe pytanie

@MróweK, post #5

no wlasnie bede musial poszukac bo nie wiem czy nie dalem jednemu koledze jak sprzedawalem moja cd32 jak znajde to sie odezwe

pozdrawiam
MarmacG5

[#7] Re: Małe pytanie

@MróweK, post #4

Mam dwie bootowalne plyty z grami. Aktualnie wysylka odpada. Podaj jakis serwer, to zrobie iso, spakuje zipem na grzybie i powinien wyjsc plik okolo 250-300 MB. Pozniej wypalisz takie iso na kazdym pecetowym programie.
Dodatkowo moze zainteresuje cie zbior gier w internecie, jednak na kazdej plycie jest tylko jedna gra (po sciagnieciu iso takze musisz wypalic plytke) http://www.back2roots.org/CDs/Games/

Dodatkowo na polskiej Emumani (poszukaj w google), takze znajduje sie odpowiedni dzial z plikami ISO dla CD32.
[#8] Re: Małe pytanie

@Andrzej Drozd, post #7

Dodam jeszcze ze plyte dla CD32 mozna w bardzo porosty sposob stworzyc na emulatorze WinUAE. Nalezy w prefsach ustawic procek 020, 2MB Chipu, AGA, zalozyc partycje okolo 650 MB (moze byc na katalogu, ale lepiej na plikopartycji). Nazwac partycje SYS. Zainstalowac system 3.1 (wystarczy tylko dyskietke WB3.1, a pozniej w razie potrzeby dodawac pliki z pozostalych). Nastepnie zainstalowac gry i testowac. Pozniej nalezy stworzyc ISO (takze pod emulatorem, ale chyba bedzie konieczny bardziej rozbudowany system) za pomoca programu MakeCD zaznaczajac odpowiednie opcje tworzace bootowalne plyty. MakeCD moze byc w wersji demo, jednak po stworzeniu ISO, trzeba zmienic nazwe za pomoca programu Edison (Aminet). Tak stworzone ISO mozna wypalic np. za pomoca Nero itp.
[#9] Re: Małe pytanie

@Andrzej Drozd, post #7

hmmmm
niemam żednego serweru zostaje mi gg(4786839) albo kaza czy imesh(tego nawet niezainstalowałem prze ost pół roku) lecz ta wysyłka pocztą to wcale niegłupi pomysł.Jak dasz namiary to moge Ci podesłać kase za płytki i przesyłkę(heh nawyk z allegro).
Dzięki za linki i rady.
Pozdrawiam

MróweK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem