[#1] ROM z MacPatchem
Zrobilem maly eksperument. Mam sprzetowy kick 3.1. Zaladowalem system z MacPatchem, ktorego tworzy karta BPPC i zrzucilem ROM do pliku. Wiem ze powinienem zrzucac ROM bez karty turbo i innych dodatkow, ale dzieki temu stworzylem plik kikstartu ktory ma na stale w sobie opcje MACPAtach i nie potrzeba dodawac modulu do Blizkicka czy uzywac prepareemul itp. Czy taki ROM jest "zdrowy"?
[#2] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #1

IMHO zdrowy dla Ciebie na obecnym konfigu... na innej konfiguracji czy systemie może się gryźć z innymi łatkami i będzie trudno znaleźć przyczynę o ile nie zapamiętasz co modyfikowałeś w ROMie...
[#3] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #1

Ja sobie tak podrasowalem ROM BlitzKickiem. Jest tam programik, ktory laduje na stale moduly. Nawet z UAE teraz mi to dziala. :)
[#4] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #1

Lepsze rozwiązanie dale ROM z AmigaOS3.9. Tam jest oryginalnie MACPatch.
[#5] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #1

a mozesz powiedziec jakiego programu uzyles do zgrania romu ?

[#6] Re: ROM z MacPatchem

@MarmacG5, post #5

GrabKick
[#7] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #6

Hmmm... zapomnialem czy GrabKick czy ROM2File (transrom)...
[#8] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #7

oo dzieki wielke :)))

[#9] Re: ROM z MacPatchem

@Andrzej Drozd, post #1

Nie wiem, ale taki bajer można też zrobić w inny sposób. Bodajże w pakiecie blizzkick jest do tego programik, tylko musiałbyć najpierw o tym przeczytać :).
[#10] Re: ROM z MacPatchem

@Seeker, post #9

No wiesz? Ja czasu na trollowanie nie mam, a co dopiero czytac instrukcje :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem