[#1] Demnon szybkości LG 52x
W dziale sprzęt pod tytułem DEOM SZYBKOŚCI opsiany jest CDrom LG 52x otóż ja mam znacznie inne zdanie o tym CDromie niż przedstawił je autor. Miałem ten CDrom - po pół roku urzytkowania CDrom zaczoł długo wczytywać płyty, trwało to nawet 5 minut w przypadku filmów, po naprawie było ok przez 2 tygodnie później kolejna naprawa i kolejna aż w końcu nie wytrzymałem, wsadziłem go do szafy i kupiłem CDrom AOpen 56x mam już go 7 miesięcy i działa idealnie wszystkim polecam go, chodzi naprawde szybko i nieco ciszej od LG. A jeśli chodzi o LG 52 to dopisze jeszcze, że mój kolega z Poznania ma już 2 takie CDrom-y i oba są popsute. Polecam wam CDrom Liteon i opisany AOpen, który nie kosztuje dużo, pół roku temu kupiłem go za zaledwie 70zł w salonie komputerowym w Ślesinie.
[#2] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Mleko, post #1

Mam takiego LGx52 od kilku dni w mojej Amidze. Wlasnie w tej chwili kopiuje 300MB film. Mam fast-ata. Nie da rady ustawic wiecej niz PIO3, bo w wyzszych trybach nie rozpoznaje wcale plytek. Natomiast BTCx40, ktorego mialem do tej pory pracowal w PIO4.

Juz tak na marginesie mam problem z duzymi plikami. Brat przerobil mi film z kasety na VCD. Na pc czyta mu normalinie, a u mnie pokazuje read/write error juz po wejsciu do katalogu z plikiem, ktory ma prawie 700MB. Podobnie bylo na tym czytniku BTC, choc tam mozna bylo plik odczytac i obejrzec pod Froggerem prawie w calosci. Czy ktos mial podobny problem do mojego?

[#3] Re: Demnon szybkości LG 52x

@rjack, post #2

A ja wtrace swoje trzy grosze. Jak wiadomo LG to firma koreanska ktora ma swoja filie w Polandi. I prawdopodobnie mimo naklejek MADE IN...otrzymujemy LG wyprodukowane przez polakow. WSTYD, zeby tak dobra firma zjechala na psy "dzieki" polskim partacza (jedynie na plusie to ze sprzet ma 2 letnia gwarancje).
[#4] Re: Demnon szybkości LG 52x

@rjack, post #2

Jezeli jest to plyta VCD to read/write error bedzie sie wywalal zawsze poniewaz probujac wejsc przez system na nia jest to normalne, gdyz OS nie obsluguje takiego zapisu plyty.

[#5] Re: Demnon szybkości LG 52x

@rjack, post #2

Sorki, maly blad odp na twoj post jest pod postem kol. Drozda

[#6] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Lokaty, post #4

Oj, pominalem to...Dodam ze taki film mozna sciagnac na HD starym Froggerem, lub mozna przekopiowac pod ShapeShifterem.
[#7] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Lokaty, post #5

Dziekuje za wyjasnienia w sprawie VideoCD. Kiedy Froogerowi wskaze na tej plytce VideoCD plik z koncowka dat to go odtwarza. Dopiero pod koniec ogladania pojawiaja sie bledy odczytu.

Nie wiem czy dobrze obsluguje Froggera. Czy tak sie odtwarza VideoCD? Sprobuje na jakims oryginalnym VideoCD. Tylko pojde do kiosku po jakas gazetke z filmem VCD :) choc wiekszosc gazetek wyposazonych jest w filmy DVD

[#8] Re: Demnon szybkości LG 52x

@rjack, post #7

W skrócie VideoCD polega na tym że wycięto trochę bitów potrzebnych do korekcji błędo°. Dzięki temu na płytce może zmieścić się więcej danych ale są więkdze problemy z odczytem. Czyli jakiekolwiek rysy słabszy, laser, kiepka płyta, kiepski napęd, powodują problemy. Jednym słowem przyjżyj się płytce lub zmień napęd.
[#9] Re: Demnon szybkości LG 52x

@rjack, post #2

A ja mam takie LG i NAWET na Pegazie działa bardzo dobrze a na AMI elegancko wszystko odczytuje bez problemów (no chyba że płytkę posmaruję smalcem to muszę przyznać że nie działa, ale często tego nie robię chyba że koledzy za dużo wypiją ale to już inny temat )
[#10] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Arbuz, post #9

Wyjątki się zdażają ale jeśli nie dopisze Ci szczęście to i twój CDrom z czasem przestanie pracować jak należy. LG kiedyś było dobrą firmą - teraz może też jest ale nie w dziedznie napędów no i monitorki tez nie sa najlepsze. Porównajcie sobie monitor LG i Samsunga o przekątnej 17 cali za zbliżona kwote...
[#11] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Andrzej Drozd, post #3

Przy dzisiejszych cenach można sobie spokojnie kupić nagrywarkę LG, a te są kontrastowo inne jakościowo od zwykłych cdromów.
[#12] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Mleko, post #10

I znów mam coś do powiedzenia
Mam monitor LG Flatron 795FT Plus17'' a kolega w tym samym czasie (ok 2 lata temu) kupił Samsunga 17''. I muszę z nieukrywaną radością przyznać że u mnie ani strat kolorów ani jakości obrazu nie ma a za to u kolegi już i ekran się ,,powykrzywiał'' na bokach i kolory ma na maxa aby mieć obraz zbliżony do mnie. Nie twierdzę że LG jest najlepszą firmą ale jak na razie mam szczęście co do tej firmy.
Pozdrawiam
[#13] Re: Demnon szybkości LG 52x

@Mleko, post #1

Popieram...na Blaszce kupiłem 2 i obydwa były walnięte ,głośno chodziły buczały a na koniec się posypały ehh :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem