[#1] Zakupy w IOspirit
Pytanie do ludzi, którzy kupowali coś w IOspirit http://amiga.iospirit.de/.
Po dokonaniu zamówienia dostałem od nich maila wymagajacego przesłania skanu dowodu/prawa jazdy/paszportu w celu uwierzytelnienia mojego zamówienia (a ściślej adresu).
Już kilkakrotnie kupowałem przez internet przy użyciu karty Visa na różnych stronach i żaden sklep do tej pory nie chciał takiego potwierdzenia moich danych dlatego mnie to bardzo zdziwiło.
Czy inni kupujący w IOspirit też się z tym spotkali czy może jak już mają numer mojej karty teraz chcą dokładne dane żeby mi wyczyścić konto
[#2] Re: Zakupy w IOspirit

@amigafan, post #1

hmmm... dziwne
może wydałeś im sie podejrzany czy coś :D
bo ode mnie nie chcieli żadnego skanu.

a może to zależy od wybranego sposobu zapłaty?
ja wybrałem prepayment, bo nie mam karty kredytowej. może w przypadku karty kredytowej oni zawsze rządaja takiego potwierdzenia?

[#3] Re: Zakupy w IOspirit

@amigafan, post #1

a można wiedzieć co zamówiłeś? :D
ja fxScan

[#4] Re: Zakupy w IOspirit

@amigafan, post #1

I jak, udały sie w końcu zakupy w IOSPIRIT?
Jak wyszło z tym skanem dowodu?

Ja zamówiłem u nich fxScan i właśnie wczoraj dotarła przesyłka :D
wiecie, że fxScan jest na CD-R a na górnej powierzchni płyty naklejony jest papier?
Ale wszystko jest git!!!
To mój pierwszy kupiony komercjal i nie zamierzam na tym poprzestać :)
[#5] Re: Zakupy w IOspirit

@R-Tea, post #4

Szybciej byłoby nie czekać na przesyłkę tylko od razo pobrać przez internet.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem