[#1] Przesiadka z 030 na 040 cpu
mam od dziś apollo 040, przesiadłem się z 030 IV Blizzarda, jakie libsy i co jeszcze podmienić aby wykrywało mi 040 itd. greetz :D :D :D

[#2] Re: Przesiadka z 030 na 040 cpu

@arielcpu, post #1

Można zassać dysk instalacyjny z netu.
Jeśli nieznjdziesz to gdzieś to mam.
Polecam RemApollo, widoczny przyrost prędkości,
HSMathlibrary (patrzPPA) warte rejestracji,
oraz CPU.
[#3] Re: Przesiadka z 030 na 040 cpu

@arielcpu, post #1

68040.library powinno wystarczyć na początek. Różne programy zazwyczaj lepiej chodzą (znaczy szybciej) w wersjach dla 68040. W późniejszej kolejności możesz podmienić biblioteki matematyczne na dedykowane 040...
[#4] Re: Przesiadka z 030 na 040 cpu

@arielcpu, post #1

Niektore programy ktore nie sa zoptymalizowane pod 040 dostana kopa dzieki uzyciu Oxypatchera (niestety czesto czyni on system niestabilnym). Niektorzy uwazaja ze lepiej uzyc CyberPatchera, a jeszcze inni proponuja zainstalowac pelny pakiet MMU (za pomoca installera). Ja sobie zainstalowalem MMU, ale nie uzywam zabardzo nakladek wchodzacych w sklad tego pakietu. Ostatnio troche sie bawie BlizKickiem (odpowiednikiem tego dla Apollo jest RemApollo i zdaje sie mozna z nim uzywac kilka modulow z Blizkicka). Aha, instalujac pakiet MMU odrazu zostanie zainstalowana odpowiednia biblioteka 68040.library...
[#5] Re: Przesiadka z 030 na 040 cpu

@Andrzej Drozd, post #4

Ten OxyPatcher i Cyberpatcher to głównie do starych programów 3D. Jeśli program nie korzysta z FPU, problem nie istnieje. Nie polecam Oxy. Testowałem go intensywnie (ostatnią oficjalną wersję) w poszukiwaniu buga i znalazłem przy programie MathX. Dopiero usunięcie patcha (co według instrukcji Oxy powinno skończyć się w 99% zawieszeniem, ale przy zainstalowanym jednocześnie PatchControl z pakietu MCP na szczęście tak nie jest) spowodowało, że zawieszony w trakcie obliczeń MathX ruszył dalej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem