[#1] lha i okolice
Czy da się jakoś wypakować pliki z archiwum LHA jeżeli jest ono uszkodzone, konkretnie to nie jest uszkodzone całe archiwum, tylko jeden plik, i w czasie rozpakowywania program zatrzymuje się na tym właśnie pliku. Pojawia się napis w stylu: bad "CRC... " czy coś podobnego.
[#2] Re: lha i okolice

@Biolog, post #1

Nie wiem jak samym lha, ale ja do takich archiwów po prostu wchodze Magellanem i kopiuje to co wylistowało w listerze (używam ArcDir_XAD). Być może inne narzędzia korzystające z XAD jak i samo lha również na to pozwala.

[#3] Re: lha i okolice

@Biolog, post #1

Dziwnie to wygląda...

Przeważnie w przypadku uszkodzenia pojedynczych
plików, są one pomijane przy rozpakowywaniu i cała
reszta działa normalnie.

Może walnięta jest cała reszta archiwum...?
[#4] Re: lha i okolice

@Biolog, post #1

Z tego co pamiętam (ale może źle pamietam? ;)), to lha umożliwia wypakowanie pojedynczych plików (nie mam teraz lha w zasięgu... ).
Radzę poczytać dokumentację o lha (może "lha ?" pomoże?).
[#5] Re: lha i okolice

@Biolog, post #1

a może Unarcem z os3.9, zaznaczyć tylko pliki które Cię interesują, i już, te ze złą sumą kontrolną odznaczyć
[#6] Re: lha i okolice

@Biolog, post #1

Jezeli sa problemy to sprobuj za pomoca pakietu (bibliotek) XAD, ktore powinny byc na Aminecie. Jako GUI uzyj VoodooX, a najlepiej DirectoryOpus4. Uruchom go np. z Shella lub za pomoca skryptu z parametrami -X -x. Poprostu wejdziesz do pliku lha tak jak do katalogu i przegrasz pozostale pliki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem