@AlaN,
post #14
To taka moja zbiorowa odpowiedź dla wszystkich i innych

---------------------------
Mrówek
- fakt, sporo rzeczy można kupić na Allegro - ale i tak nie wiesz co trafisz. Pewnie, można szukać tańszych - E-funzine podałem, bo to największy w Polsce "skład" części, stąd moje wykazy; nie chciało mi się szukać specjalnie kto co ma na opchnięcie
Andrzej D.
- 1. hmm... za 200zł 17" ??? To musi byc niexle zjechana. Wybacz... ja bym czegoś takiego nie kupił. Każdy element MUSI mieć CENĘ, inaczej zaczyna być podejrzany. Są elementy których nie kupuje się "z drugiej ręki": dyski, płyty główne, proce i monitory - w każdym razie ja czegoś takiego nie kupię z niepewnego źródła (tylko znajomi w chodzą w grę). No, ale to osobiste nastawienie, więc możesz mieć oczywiście swoje zdanie z którym mogę się zgadzać lub nie.
- 2. Każdy monitor jak ma paść, to padnie. I nie ważne czy jesy nowy czy stary. Trafiają się dobre, trafiają się złe. Używalność nie ma tu nic do gadania

- 3. Jak monitor za 550,- padnie, to oddajesz go na gwarancję. Jak adnie po gwarancji, to kupujesz nowy - tak to zaczyna działać :) Chyba że ktoś ma zbędną kasę i chce ją wydawać na naprawy :D
MaaG^dA
- Właśnie się dziś też zastanawiałem, czy za taką kwotę (ponad 3000!) nie lepiej kupić Pegaza niż ładować TAKĄ KASĘ w A1200.
CzAjA
- Mój M1538S też chodzi do dziś (ponad 10 lat; choć odzywają mu się zimne luty), a i stary 14" od PC ma się dobrze (ponad 10 lat). Mam wrażenie, że teraz monitory - i wszystko zresztą - jest robione na "odp******"; byle sprzedać. Stare rzeczy działają do dziś (np. mój amplituner RADMOR z 1978 roku! Nie ma mowy żebym go zmienił na teraźniejsze szajsy :D )