@amigafan,
post #19
Wiesz co?, to nie chodzi o 68k. Zresztą, nie mam nic przeciwko 68k, w niedawnej dyskusji po pojawieniu się informacji o Dragonie Elboxu, podniosłem kilka twoich argumentów z naszej dawnej "gorącej"

dyskusji, zgadzając się z nimi: jest dużo programów na 68k, zapewne na PPC będzie ich znacznie mniej, programy amigowe nie są tak mipsożerne...
Jestem jednak sceptyczny co do tego projektu, ponieważ nagle, niewiadomo skąd pojawia się dziwaczna firma i ogłasza, że wypuści Amigaklonowe laptopy. Kilka pytań (do przedstawicieli tej firmy): mają doświadczenie w produkcji laptopów? Mają licencję na wykorzystanie AmigaOS? (pamiętamy los Amithlona) Ile to będzie kosztowało?
Moim zdaniem to głupi kawał internetowy, podobnie jak niesławna historia IWINa. Ja też sobie więc pozwoliłem na dowcip.
Ale jeśli wypuszczą te laptopy, jeśli cena będzie akceptowalna, jeśli będą one dostatecznie kompatybilne z Amigą Classic (jedyną ceną którą byłbym gotów ponieść za mniejszą kompatybilność byłaby dużo większa szybkość, jak w przypadku Pegasosa i AmigiOne, ale tu się chyba na to nie zanosi).
Pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrowienia