[#1] FastATA2 + CD
Wiem, że podobne tematy byly już poruszane na forum, więc przepraszam z góry tych kolegów, których może to zdenerwować.

Mam Amige 1200 w obudowie Infinitiv, BlizzardPPC 200/060/50, grafika BVision, HDD3,5 Caviar 10GB, CDRW LG.

Do tego wszystkiego zachcialo mi sie dolożyc drugiego twardziela (Caviar 1GB) w kieszeni. Po ustawieniu obu twardych do PRIMARY (master i slave) i przelożemniu CD na SECONDARY Master podmienilem mountliste z CD na CD2, w któwym zmieniem na device=scsi.device i unit=2. Po odpaleniu ATA3Pref wykrywane są wszystekie użądzenia ale nie jest montowany CD.

Próbowalem już różnych kombinacji z mountlista ale to nic nie daje, nie jest montowany CD
[#2] Re: FastATA2 + CD

@Rocco, post #1

Spróbuj tak podłączyć tak:
Primary master - pierwszy dysk,
Primary slave - cdrom,
Primary master - drugi dysk.
U mnie taka zamiana kiedyś pomogła.
[#3] Re: FastATA2 + CD

@stony, post #2

Taka kombinacja, jak opisales jest - jakby to powiedziec... awykonalna?
tak, to chyba odpowiednie slowo :)

Na moje oko powinno w pewnym momencie nastapic:

SECONDARY MASTER...

Tylko do Rocco:
rozumiem, ze ata.driver jest oczywiscie uruchomiony.... a reszta sie zgadza, takie przypadki innym tez sie zdarzaly.

Przyczyna moze byc czasem niewlasciwa wersja
sterownikow, poniewaz one stopniowo ewoluowaly i czasami na innej wersji moze wszystko dzialac normalnie. Byc moze powinienes zarejestrowac sie w elboxie i poprosic o nowsza wersje.
[#4] Re: FastATA2 + CD

@Rocco, post #1

Sprawdz czy w ikonie w ToolType'ach od tej mountlisty dla tego napedu jest dobrze ustawiony unit.
Mialem podobna sytuacje.
[#5] Re: FastATA2 + CD

@Seeker, post #3

Oczywiście masz rację - mój błąd!
Chciałem napisać tak:
Primary master - pierwszy dysk,
Primary slave - cdrom,
Secondary master - drugi dysk.
Przepraszam za zamieszanie.
[#6] Re: FastATA2 + CD

@Seeker, post #3

Dzieki. Z Elboxu dostalem nowe sterowniki FastATA'99v71a34.lha i teraz sprzet dziala nienagannie w różnych kombinacjach i z czterema urzadzeniami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem