[#1] Jaki Picture Viewer da best for 040
jaki szybki programik używać najlepiej do oglądania jpg, gif, png na 040. mam viewtek'a ale do jpg jest strasznie wolny, picshow - pokazuje mi obrazki na blacie wb - nie wiem jak zmienić, buuuuuuuu

[#2] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #1

no to pobaw się jeszcze Visage :P

[#3] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #1

Jak to PicShow pokazuje na blacie? Przeczytaj dokumentację, pobaw się tooltype lub w momencie gdy pojawi się obrazek dobierz się do menu dostępnego pod prawym klawiszem myszy i zerknij w ustawienia.
[#4] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #1

PicShow mozna odpalic na wlasnym ekranie i zalaczyc skalowanie, dzieki czemu wszystkie pictury mozna ogladac np. w rodzialce 640x512, jednak PicShow raczej nie pracuje w trybach HAM i ma kiepska konwersje do 256 kolorow. Dodatkowo przydadza sie szybkie datatypy WarpDT pod 68k (mam takie w wersji freeware)

Dodatkowo polecam inna dosc szybka przegladarke ktora nie potrzebuje wszystkich datatypow (zdaje sie ze ma wbudowany jpg i cos tam jeszcze). Jest to SysPic w wersji dla 040. Jak chcesz to podesle. Mozna zaznaczyc kilka plikow i slajdowac za pomoca lewego klawisza myszki. Swojego czasu uzywalem jej takze do wyswietlania BootLogo podczas startu systemu :)
[#5] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #1

Za moich 030wych czasów używałem PPShow - naprwdę b. szybki. Choć może od tych dawnych czasów pojawiło się coś znacznie lepszego....
[#6] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@wali7, post #5

O, wlasnie, PPShow tez uzywalem. Wczesniej pisalem o SysPic i teraz nie wiem czy czasami nie pomylilem go z PPShow.
[#7] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #1

Najszybszy to ShowPPC
[#8] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@zb, post #7

A zdecydowanie najlepiej ów ShowPPC chodzi na Apollo1240, który ma arielcpu. Polecam też podróze Trabantem na księżyc.
[#9] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@wali7, post #8

Przepraszam,zapomniałem dodać "nistety"
[#10] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@zb, post #9

Cóż, daleko lepiej chodzi ACDSee. Na Athlonie64.
Niestety.
[#11] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@wali7, post #10

Najszybszym odtwarzaczem jpg na 68k+Aga byl Filemaster 3.0. Probowalem wszystkiego Visage, fastView, PPShow, Viewtek i nic nie moglo sie rownac pod wzgledem predkosci z tym popularnym filemanagerem.
Tak przynajmniej bylo 7 lat temu, gdy po raz ostatni dysponowalem takim konfigem. Nie przypuszczam jednak aby wiele sie w tym wzgledzie zmienilo, od 98 roku viewery obrazkow glownie jednak byly ukierunkowane na sprzet z karta graficzna a najlepiej jeszcze z PPC, traktujac slabsze konfigi po macoszemu.

[#12] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@Mufa, post #11

Ja osobiście preferuję program Fastview.
Może jest trochę wolniejszy od innych, ale w czasie oglądania jednego obrazka, w tle (w pamięci) wczytuje następne. :)

[#13] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #1

Do JPEG - FastJPEG na 020 chyba najszybszy ze wszystkich.
go GIF i reszty - PPShow (+datataypes jakieś do PNG i inszysh cudów), stary, ale całkiem znośny i w miarę szybki, to ten potrafi wyświetlać kilak obrazków po kolei.
[#14] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@wali7, post #10

he he.. zawsze mi się to kojażyło z ACSCoverCD jak to widziałem u kumpla :D
[#15] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@wali7, post #8

mmmmm..... widać że wali7 potrafi pomyśleć jak chce, szkoda tylko że nie ma czym. :S

[#16] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@spiryt, post #12

Visage też to potrafi, no a poza tym, od zawsze używam Visage - mniodzio :]
[#17] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@arielcpu, post #15

a czymże sobie zasłużyłem na krytykę? też mam Apollo1240, i jak sądzę ShowPPC na nim nie chodzi (nie sprawdzałem). moja wypowiedź związana była z sensownością udzielanych odpowiedzi.
Gwoli rady: warto czytać ze zrozumieniem, czytać między wierszami i wnioskować na podstawie kolejności postów w wątku. twoje złośliwości tłumaczę sobie jedynie tym iż nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Tyle gwoli wytłumaczenia.
Merytorycznie: jak dla mnie PPShow na konfigach bez PPC i k. graficznej to no. 1!
[#18] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@wali7, post #17

Nie się przejmuj, chłopaki się tylko przekomarzają... , A tak w ogóle, o ile się nie mylę, Show jest też i dla 68k.

[#19] Re: Jaki Picture Viewer da best for 040

@LeMan, post #18

Możliwe że jest wersja na 68k. Wymaga za to CGX.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem