[#1] Drukara&Speeed
Mam małe pytanko. Dlaczego moja drukarka (HP840C) podłączona do grzyba drukuje baaaardzo szybko a ta sama drukarka podłączona do Ami drukuje dużo wolniej? Próbowałem i ze sterownikami systemowymi i z Turbo Printem i nic. Poza tym dlaczego drukuje tylko w ,,jedną stronę''?A może ktoś zna sposoby szybszego drukowania? Używam do drukowania PageStreama, Wordwortha, AmigaWritera i nie ma róznicy w drukowaniu

[#2] Re: Drukara&Speeed

@Arbuz, post #1

Pecet ma o wiele szybsze porty niż standardowe porty w Amidze. Rozwiązaniem może być kupienie szybszych portów równoległych do Amigi lub jakiegoś z amigowych rozwiązań USB jeśli tylko twoją drukarkę można podłączyć do takiego portu i masz pewność, że drukarka zadziała ze stosem USB (ja taką pewność raczej mam gdybym kupował kartę USB, bo moja drukarka HP930C jest w wykazie na stronie E3B).

[#3] Re: Drukara&Speeed

@Arbuz, post #1

U mnie Turboprint drukuje ok 2* szybciej od PS.

Druk w obydwie strony też mi dobrze działa na TP,
trzeba to tylko ustawić.
Przy czym, wydruk w tym trybie jest kiblowaty
i właśnie z tego powodu nie używam go.
[#4] Re: Drukara&Speeed

@Seeker, post #3

A która to jest opcja do wydruku w obie strony w TP? Sprawdzę sobie

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem