[#1] PowerIcons
Zamiast ikonek mam wyôwietlany napis PNG. Wywoîanie PowerIcons umieôciîem w ss przed loadwb, opóúnienie wait 3 teű nie pomaga. Co moűe byc powodem???

PS.
Datatypy PNG mam ok.

[#2] Re: PowerIcons

@CzAjA, post #1

Nie uzywam tego, ale sprobuj odpalic to po LoadWB i przed EndCli.
[#3] Re: PowerIcons

@Andrzej Drozd, post #2

No niestety to samo. To że mam DOpusa Magellana2 może mieć jakieś znaczenie

[#4] Re: PowerIcons

@CzAjA, post #3

Ma znaczenie, AFAIK na nim nie działa.

[#5] Re: PowerIcons

@CzAjA, post #1

Przy nieco starszej wersji PowerIcons miałbyś zawieszenie. Magellan nie pozostawia wyświetlania ikon do końca w gestii icon.library. Sam wyciąga dane dane z ich struktur, znajdujących się w pamięci. Stara struktura opisująca wizerunek ikony jest w stanie pomieścić maksymalnie 8bitowy obrazek, za mało jak na 32bitowe PNG. Dla takich programow jak Opus znajduja sie tam wlasnie "awaryjnie" dane - obrazek z napisem "PNG".
Z tych samych powodow nie mozna wczytywać ikon PNG do starych (właściwie obecnych) edytorów ikon.
Punkt dla dumnych użytkowników oryginalnego Workbencha (tylko niech nie używają z tym równie oryginalnego IconEdit).
[#6] Re: PowerIcons

@Konrad Klar, post #5

Niewiem czy to cos pomoze ale jak nie masz karty graficznej to zapomnij, wymagaja 15bitowego ekranu jako minimum. Ja mialem POWERICONS wpisane zaraz za sterownikiem karty graficznej teraz nie uzywam bo w amige4000 mam rom 3.0 a trzeba miec rom 3.1 i os3.5
oto moj przyklad c:powericons >nil:
i smigalo pieknie.
Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem