[#1] Apollo 040/25 - wymiana oscylatora
mam oscylator 50Mhz, na jaki większy mogę zmienić aby wszystko stabilnie działało? :D :D :D

[#2] Re: Apollo 040/25 - wymiana oscylatora

@arielcpu, post #1

sprawdź, słyszałem o ludziach którzy podkręcili 040 25 MHz do 40 MHz. Na pewno załóż radiator (przyklej klejem termoprzewodzącym) i załóż wiatrak. Najlepiej wlutować sobie w Apolla podstawkę pod kwarc - będziesz mógł wypróbować kilka.
A nie prościej rozejrzeć się za wersją 40 MHz? (być może niedługo - 2-3 tyg - pozbędę się mojego Apolla 1240 40 MHz)
[#3] Re: Apollo 040/25 - wymiana oscylatora

@wali7, post #2

mam oscylator w podstawce więc wymiana jest możliwa bez problemu, ile będziesz wołał za swoje 040/40 ? :P :P :P

[#4] Re: Apollo 040/25 - wymiana oscylatora

@arielcpu, post #1

Apollo bez problemu chodza z oscylatorami 97,7 (maja takie w eFUNZINe). Podobno tez z 100 MHz, ale czasami moga byc problemy.

Jezeli twoje Apollo nie ma podstawki i oscylator jest przylutowany, najlepie nie rzezb po karcie tylko obetnij nozki i oscylator przylutuj wlasnie do nich. Malym problemem moze byc to ze oscylatory 80-100 MHz sa przewaznie prostokatne. Ja w BlizzardziePPC wlasnie w miejsce kwadratowego przylutowalem prostokatny do odgietych nozek. Bedziesz musial takze sprawic jakis cooler. Najlepiej z boku Ami coby dmuchal na wszystkie elementy kompa.

Heh :) A co ciekawsze odkupuje od kogos swoje stare Apollo 040/40 z oscylatorem 97,7 do drugiej Ami. Zawsze to bedzie wieksza radocha pograc w Brattllesa i AlienBreedaTKG (poniewaz wersja dla GFX to jakas pomylka i pixeloza. W Palu wyglada duzo lepiej)...
[#5] Re: Apollo 040/25 - wymiana oscylatora

@arielcpu, post #3

Jeszcze nie wiem ile wezmę. Punktem odniesienia jest dla mnie Allegro, na pewno nie będzie drożej (ostatnio chyba taka karta poszła w okolicach 150 zł, ale moge się mylić). Jak bedę sprzedawał - dam znać. Konkretny termin zależy od b. wielu czynników, będzie to od 1 tygodnia do nawet 2 miesięcy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem