[#31] Re: ADF - amiga 600 i 1 MB ramu

@ted, post #10

Tu znajduje się opis
jak zainstalować syatem AMIGI na CompactFlash

http://www.port80h.com.pl/articles.php?lng=pl&pg=4

Darek
[#32] Re: ADF - amiga 600 i 1 MB ramu

@Kili, post #1

Ha!!!
Panowie ja mam 500 z 1MB I nie mam takiego problemu jak wy!!!

Z netu ściągam adfy i używam Adfview do przeglądania zawartości. Następnie kopiuje zawartość adfu do jakiegoś folderu.
Programem pakującym pakuje wykopiowane pliki do archiwum zipa(rar jest lepszy ale nie mogę znależć programu odpakowującego dla amigi z os1.3).
Tak spakowane archiwum przenoszę na dyskietkę 720kB (wcześniej sformatowaną na amidze PcFormat'em).Jeżeli archiwum przekracza max.550KB to dzielą skopiowane pliki na dwa by nie mieć problemu z pojemnością Ramu na Amidze.
Dyskietki przynoszę do domu. Odpalam amigę. Wkładam dysk...... ble ble
Używam DirWork'a jako główny program. Kopiuję archiwa do ramu.
Uruchamiam Cli lub Shell'a. Wpisuję Komędę:
Unzip ram:adf(.zip) -d e:(tak nazywam dyskietki)
I się wypakowuje.
Oczywiście czasami trzeba jeszcze zmieniać nazwy dyskietek i posprawdzać dlaczego nie chce chodzić.

To naprawdę niezła metoda trochę długa ale jeżeli ma się tylko A500 os1.3 1MB i dostęp do PC podłączonego do netu to chyba jedyna możliwość do jakiej sam pomału dochodziłem.
Pozdrawia kajotte.
[#33] Re: ADF - amiga 600 i 1 MB ramu

@kajotte, post #32

Witam!
Ja właśnie też się zastanawiam jak przenieść adf'y na A500 (2,5MB RAM kick 1.3 + 2.0). Jest tylko jeden problem - jedyne dyskietki jakie mam to Workbench 1.3 i Extras. W tej sytuacji muszę uzyskać dostęp do dyskietek PC 720kB z poziomu Workbench 1.3, czyli muszę najpierw przenieść parę plików z PC do Amigi. Czy to się da zrobić np przez nullmodem bez Twinexpress?

Pozdrowienia, Adrian.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem