[#1] Zasilacz
Ten regulator w zasilaczu A500 lekkim to takie białe z napisem HDK i śrubką do regulacji?

W którą stronę przekręcić?

[#2] Re: Zasilacz

@Korni, post #1

A po co?
[#3] Re: Zasilacz

@wali7, post #2

A bo w poprzednim moim poście ktoś o tym wspomniał i chciałbym poprostu wiedzieć.

[#4] Re: Zasilacz

@Korni, post #3

Pewnie tak, jak chcesz mieć pewność - poszperaj w sieci za schematem, lub sprawdź. Jak będziesz mierzył napięcia, pamiętaj że impulsowe zasilacze osiągają znamionowe napięcie dopiero pod obciążeniem - podłącz więc pod niego stary cd rom, hdd lub choćby cooler i dopiero wtedy mierz napięcia na wyjściu. Ostrożnie - w zasilaczu impulsowym spora część układu jest pod napięciem 220V!
[#5] Re: Zasilacz

@wali7, post #4

A to może jak ten zasilacz okaże się za słaby na taki sprzęt to po prost zakupię lepszy z Efunzine i po kłopocie.
goła A1200 (niewiem dokładnie jaka ale za to prawie za darmo ją może kupię!)
rozszerzenie 8MB FAST ( w przyszłości mam nadzieję że kupię jescze coś lepszego)
HDD TOSHIBA 2,5" 4,3GB (Taka pojemność mi wystarczy na pewno)

[#6] Re: Zasilacz

@Korni, post #5

A dlaczego miałby być zasilacz od A500 za słaby do tego co masz? Moja A1200 chodzi właśnie na takim zasilaczu (A1200 + BlizzIV030/50/16MB + CD-ROM + HDD6,3GB + inne rzeczy dołączone z zewnątrz) i ani razu nie miałem padu z powodu braku prundu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem