[#1] BlazeWCP
Pacziemu ten program mi nie działa?
mam: A1200 Blizz 030/50mhz, 32mb fast hardy, cd
oraz zainstalowane: WB3.1, Fblit, Newicons i magicWB itd. itp.

[#2] Re: BlazeWCP

@Orson, post #1

"Nie działa" to dosyć obszerne stwierdzenie... Podaj więcej szczegółów (komp się wiesza, guru się pojawia).
[#3] Re: BlazeWCP

@mailman, post #2

To znaczy po wpisaniu tego to sekwencji startowej nie zauważyłem żadnych różnic w działaniu )doom etc.)

[#4] Re: BlazeWCP

@Orson, post #3

030/50 jest takim demonem prędkości, że tu naprawdę ciężko jest zauważyć różnicę...

[#5] Re: BlazeWCP

@MinisterQ, post #4

W PPA w dziale programy "ktoś" opisuje, jak na 030/40mhz Doomattack chodzi na pełnych detalach i fullscreen(swoją drogą, czy ma ktoś PEŁNĄ WERSJĘ DOOM?)

[#6] Re: BlazeWCP

@Orson, post #5

Ja to opisałem. I tak było (tyle, że ja miałem 030/50, a nie 030/40 - a to podobno różnica jest). Tak grałem i nie narzekałem na prędkość. Trzeba jednak zrozumieć dokładnie stopień przyspieszenia jaki tam jest opisany i do jakiego proca to się odnosi. Nie oczekuj mimo wszystko jakiejś rakiety. Pogram bez Blaze'a, pograj z Blaze. Różnica jest...
[#7] Re: BlazeWCP

@Orson, post #3

Przyśpiesza m.in funkcje WPA() i WPA8() z graphics.library. Proponuję wykonać testy na MultiView (najlepiej uruchomionym w oknie na WB) i zobaczyć, czy nie ma różnicy. Doom'owi więcej mocy obliczeniowej mogą pochłaniać inne operacje niż konwersja c2p.
[#8] Re: BlazeWCP

@Orson, post #1

W SystemPatch jest już od dawna wkompilowany kod ostatniego BlazeWCP 1.74

Napisz jeszcze w jakiej kolejności uruchamiasz te łatki lub zapodaj tu startup-sequence bo to także istotne jeśli nie w tej kolejności co trzeba to pewnie, że nic nie dadzą.

Przy takiej ilości pamięci polecam zainstalować BlizKick wraz z łatkami :D
[#9] Re: BlazeWCP

@Orson, post #1

Mi działa! Mam Blizza 030/50 i 64 mb ramu. Na razie sprawdzałem DYNAMITE, Amiga dostała ogromnego kopa po zainstalowaniu BlazeWCP. Da się grać na trzydziestce (inna sprawa, że mnie cały czas rozwalają ;)). W każdym razie po poprawnym dopisaniu BlazeWCP do plików startowych wszystko działa cacy.
[#10] Re: BlazeWCP

@Konrad Klar, post #7

Racja. Zazwyczaj gry np. ADoom lub DoomAttack mają własne szybkie procedury C2P i nie potrzebują tej łatki. Jednak nie wszystkie. Z systemowej konwersji C2P korzysta np. port DukeNukem3D, a z programów AmigaWriter.

[#11] Re: BlazeWCP

@ArtPo, post #10

Założyłem, że DoomAttack jednak korzysta, może po prostu tylko inne procedury pochłaniają mu więcej mocy i stąd efekt słabo zauważalny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem