[#1] Klawiatura...
Kupiłem klawiaturę od A4000 i okazało się, że ma ona małą wtyczkę (mini-DIN), co oczywiście zauważyłem dopiero w domu :) Wiecie gdzie można dostać przejściówkę z mini-DIN na zwykły DIN? Bo nad tym, że klawiatura od A4K będzie działać z A4000T, to chyba nie ma się co zastanawiać...?
[#2] Re: Klawiatura...

@PL, post #1

Przejsciowke kupisz w kazdym dobry sklepie komputerowym, albo mozesz samemu sobie zrobic.
A gdzie zamierzasz podpiac tą klawiaturę?
[#3] Re: Klawiatura...

@Norbert, post #2

Jakto gdzie? Do mojej towerki :)

Właśnie w sklepach internetowych niczego nie znalazłem (jakieś DIN->PS/2 to mają). Jeszcze zostaje możliwość ucięcia wtyczki i przylutowania nowej, ale zawsze mam dziwne uczucie jak mam kroić Amigę :)
[#4] Re: Klawiatura...

@PL, post #3

[#5] Re: Klawiatura...

@PL, post #1

Ja widzialem w MediMarkt.
Pytanie tylko czy aby na pewno zadziaîa z klawiatura
od A4000. Rozkrec obudowe i zobacz czy nie jest to aby
jakis interfejs do pecetowej klawiatury.
[#6] Re: Klawiatura...

@Radoslaw, post #5

I tak powinna działać - większość interfejsów obsługuje zarówno klawiatury PC jak i Amigowskie. Elektrycznie są identyczne, różnią się tylko obłożeniem klawiszy. U mnie klawiatura od A4000 chodziła w PC (sam byłem zdziwiony).
[#7] Re: Klawiatura...

@Norbert, post #4

Dzięĸi! Wygląda na to czego szukam!
[#8] Re: Klawiatura...

@PL, post #7

Powinno działać - miniDIN to właśnie PS2 (w wypadku klawiatur to są synonimy). Problem może być z resetowaniem z klawiatury - o ile się nie mylę, w klawiaturach amigowskich jest osobna linia RESET (na pewno tak jest w A500, w zewnętrznych jest chyba podobnie).
[#9] Re: Klawiatura...

@PL, post #1

Przecież A4000 ma właśnie gniazdo mini-DIN. Więc w czym problem? Podłączasz taką klawiaturę do A4000 i działa.
[#10] Re: Klawiatura...

@wali7, post #8

Ano właśnie, myk polegał na tym, że mini-DIN to PS/2, co mnie trochę zmyliło. Dzięki :)
[#11] Re: Klawiatura...

@kmilota, post #9

Pewnie masz rację, tylko że musiałbym dokupić czterytysiączkę (NT- Not Tower ;) do klawiatury, ale da się chyba uniknąć takiego wydatku.
[#12] Re: Klawiatura...

@PL, post #11

To gdzie chcesz tą klawiaturę podłączyć? Jeśli do jakiejś A1200 z interfejsem na pecetowe klawiatury, to zapomnij o tym. Nie zadziała.
[#13] Re: Klawiatura...

@kmilota, post #12

Nie, nie zauważyłeś w pierwszym poście, że pisałem o A4000T (taką mam).
Ale ogólnie muszę napisać, że lama ze mnie, bo dopiero teraz zajrzałem na strone efunzine... tam mają! :)
[#14] Re: Klawiatura...

@PL, post #13

A A4000T ma duże gniazdo na klawiaturę? Nie wiedziałem.
[#15] Re: Klawiatura...

@kmilota, post #14

Ma, przynajmniej ta z Amiga Technologies (chyba najmłodsza wersja?)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem