[#1] CyberStormPPC i RAM
Kupiłem na allegro 128MB RAM (4x32MB Kingston) a CSPPC wykrywa mi tylko 64MB (odpowiednio przy włożeniu 2 kości tylko 32MB).
Z czego to wynika? Zakładam, że pamięci są sprawne - czyżby CSPPC był bardzo wybredny co do RAMu?
Przecież produkty phase5 w przeciwieństwie do kart apollo słyneły z tego, że współpracowały praktycznie ze wszystkimi pamięciami.
[#2] Re: CyberStormPPC i RAM

@amigowiec0, post #1

A jesteś pewien że te simy mają 32MB, a nie 16MB?
[#3] Re: CyberStormPPC i RAM

@amigowiec0, post #1

Podaj oznaczenia na kościach to może znajdziemy ich parametry na stronie producenta.
[#4] Re: CyberStormPPC i RAM

@amigowiec0, post #1

Oznaczenia na tych kościach to:KTM8MX36 , KM416C4104BS-5, a dodatkowo na przyklejonych niałych karteczkach są napisy: KINGSTON.USA
KTM7318/64 CE
2152-002 A00 K2.
[#5] Re: CyberStormPPC i RAM

@kmilota, post #2

Na stronach Kingstona niestety nic nie znalazłem, natomiast ta strona sugeruje że KM416C4104BS-5 to Samsung o czasie dostępu 50ns ale nie rozpracowałem wielkości.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem