[#1] gazeta informacyjna na amidze
Witam od niedawna pracuje w spoldzielni mieszkaniowej gdzie do dyspozycji sa dwie amisie.Amiga to moj pierwszy komp do ktorego mam ogromny sentyment mimo ze przeszedlem juz dosc dawno na pc to mam w domu jenda ami i czasmi cos na niej pogrzebie. Niestety jestem juz mocno nie w temacie i moze ktos by mi doradzil na czym mozna puszczac gazete informacyjan i czy sa jeszcze w polsce jacys dystrybutorzy np scali czy powermedia point , a moze sa juz jakies darmowe produkty tego typu bo program ktory tam jest to jakis amosowy **** i chcialbym jeszcze cos z tej amigi wykrzesac bo tv przymieza sie do zakupu pc. Prosze dajcie zanc jesli ktos jest w temacie pozdrawiam Damian.
[#2] Re: gazeta informacyjna na amidze

@damian, post #1

W naszym mieście w tv kablowej używaja nadal dwóch Amig 1200 do telegazety.

http://www.tvkrypin.pl/

Może Ci pomogą. Scala była na niektórych kompaktach okładkowych. Np. MagazynuAmiga. Mam takową. Genlock będzie potrzebny i mozna działać nawet na nierozbudowanej (w mocniejsze karty turbo) A1200.
[#3] Re: gazeta informacyjna na amidze

@rjack, post #2

Ale ta z numeru okladkowego jest na licencji "tylko do uzytku domowego"

[#4] Re: gazeta informacyjna na amidze

@damian, post #1

w moim miasteczku kablówka od początku swojego istnienia (krótko, jakieś 5-6 lat) używa A1200 (nie wiem jaki konfig) w towerce Elboxu do emisji swojego kanału info gdzie oprócz własnych rzeczy puszczają też reklamy. No i to wszystko na Scali leci.

Czytalem kiedyś w MA o jakimś innym tego typu programia na Ami, ale nie pamiętam jego nazwy, wiem tylko że był w wersji niemieckojęzycznej tylko.
[#5] Re: gazeta informacyjna na amidze

@R-Tea, post #4

Ostanio (z pol roku temu) byl ze trzy raz jakis news o nowym programie ktory zastepuje scale i potrafi takze odtwarzac formaty scali. Jak sie nazywa ten program?

Z tym ze nie pamietam czy byl on dla Pegaza czy dla Classica.
[#6] Re: gazeta informacyjna na amidze

@Andrzej Drozd, post #5

mnie się kojarzy tylko Hollywood, no ale to jest tylko na MorphOS.
[#7] Re: gazeta informacyjna na amidze

@R-Tea, post #6

Tak chodzilo o Hollywood. Gdy jakos "zdobyc" MOSa na Classica z PPC to kto wie co by z tego bylo...
[#8] Re: gazeta informacyjna na amidze

@R-Tea, post #6

R-Tea napisał(a):

> mnie się kojarzy tylko Hollywood, no ale to jest tylko na
> MorphOS.

Na stronie programu ( http://www.airsoftsoftwair.com/ ) jest podane:
Hollywood is distributed on CD-ROM in a AmigaOS 3 (68k) version, a WarpOS (PowerPC) and a native MorphOS (PowerPC) version. An AmigaOS 4 version will follow as soon as it is available.

Czyli nie tylko na MorphOS. Można powiedzieć, że jest na wszystko normalnie dostępne...

[#9] Re: gazeta informacyjna na amidze

@Andrzej Drozd, post #7

Na Amigę klasyczną również jest dostępny Hollywood.

[#10] Re: gazeta informacyjna na amidze

@damian, post #1

było jeszcze coś, co się nazywało xdvi, czy jakoś tak, ale dvi, to mi się akurat z czym innym kojarzy...
[#11] Re: gazeta informacyjna na amidze

@shg, post #10

Mediapoint i monument titler jeszcze chyba były:)
[#12] Re: gazeta informacyjna na amidze

@grxmrx, post #8

no, nieźle! piszą tam nawet że za pomoca Hollywood można nawet "złożone gry twożyć"!
co wy na to?
czy majkrosoft połer pojnt to potrafi?
[#13] Re: gazeta informacyjna na amidze

@R-Tea, post #12

tak, się zastanawiam....
bo televizje kablowe kupowały / kupują Amigi tez z tego względu że jest dostępny PALowy obraz bezpośrednio na wyjściu modulatora tv.
ale jak wysłać 24 bitowy obraz wysokiej rozdzielczości z np. karty voodoo czy bvision do takiej sieci televizyjnej?
nawet jeśli są jakieś voodoo na pci z tv-out to co to obsłuży?
poza tym moc. widzę że piszą w wymaganiach o 020 z FPU, nawet nie rekomendują nic szybszego, ale przy tych wszystkich możliwościach o których oni piszą to raczej każdy klasik wymięka, więc dla takiej kablówki to nie jest rozwiązanie.
no chyba że o czymś nie wiem.
[#14] Re: gazeta informacyjna na amidze

@rjack, post #2

hmm... na Scalę to bym reflektował - jest toto gdzieś w necie do zaciągnięcia? Czy nie ma szans...

[#15] Re: gazeta informacyjna na amidze

@damian, post #1

Mam orginal SCALE MM300 z kluczem sprzćtowym niestety pudełko i instrukcja nie zachowały sić. Zdjćcia ewentualnie na e-maill.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem