[#1] Podłączenie klawy od CDTV pod A1200T
Mam Amigę 1200 w wieży GIFTu. Jak wiadomo, jest tu interfejs klawiatury PC, ale chciałbym podłączyć sobie klawiaturkę od CDTV, którą mam jeszcze z czasów, gdy posiadałem CD32 (wtedy co ciekawe musiałem w środku klawiatury przekręcić wtyczkę od kabla na odwrót by działała).
Na interfejsie klawiatury od PC nie działa, a czy jest możliwość podpięcia tego bezpośrednio, albo czy są jakieś interfejsy klawiatur Amigowych do 1200T? Dziwi mnie brak powszechności tego rozwiązania, pełno jest interfejsów do klawiatur PC, a do Amigowych gdzieś tam czytałem, ale nie widziałem tego ani na Allegro, ani na eBay.
[#2] Re: Podłączenie klawy od CDTV pod A1200T

@Whiz, post #1

jak masz rev2 to koło złącza zasilania stacji dysków masz punkty lutownicze z sygnałami dla klawiatury (dokłądny opis znajdziesz na aminecie)
z tym popróbuj. jest to troche mało znane rozwiazanie - gift i inni produkowali jakieś fikuśnie nasadki a wystarczyło tam to podpiąć
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem