[#1] oblsuga kont w 'kb24'
Witam wszystkich !!! Moze ktos wie czy z poziomu amisi mozna wejsc do kb24 w KredytBanku ? Przy kolejnych probach otrzymuje komunikat: 'JavaScript alert: Strona nie zostala zaladowana do konca, lub ustawienia przegladarki uniemozliwiaja zalogowanie !'

[#2] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@eLA, post #1

sprawdz tu:
http://www.ppa.pl/publicystyka/banki.html
[#3] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@eLA, post #1

Strony www banków i (nie tylko) to istna porażka

tu przykład domu maklerskiego bre banku, www robiła firma pro... (cenzura mi nie pozwala, ale generalnie chodzi o polski odpowiednik majkro$zitu, który ma wiele wspólnego z "komputeryzacją" ZUS)

Taki coś zobaczą użytkownicy przeglądarki innej niż jedynie słuszna:

http://shogoonn.w.interia.pl/jaja/genHelpStart.html

Ciekawe, czy mała miękka firma im za to płaci?
[#4] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@eLA, post #1

Warunkiem korzystania z systemu ePROMAK jest dostęp do komputera pozwalającego na połączenie się z siecią Internet (komputer klasy PC z Systemem Windows i przeglądarką Internet Explorer)
A inny komputer nie pozwala na połączenie się z siecią internet??

Po prostu lameriada na całego...

strona zawierająca tylko tekst i layout się na Mozilli wykłda...
[#5] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@shg, post #4

Dla wielu technologie informatyczne sa utozsamiane z win i m$. Wystarczy przejrzec podreczniki szkolne do tzw. "informatyki"....
[#6] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@shg, post #4

w sumie najlepiej zrobione konto ma chyba inteligo (mowa o bankach komercyjnych ofkorsik, o innych sie nie wypowiadam, bo tworca wielu z nich siedzi za mna :)) ale maja zalete, jesli bank nie zyczyl sobie jakis flashowych dodatkow zadziala na kazdej spalniajacej warunki bezpieczenstwa (ssl) przegladarce :)

[#7] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@Kaczus, post #6

Dlatego ja jestem zadowolony z Banku Zachodniego. Na moim IBrowserze2.3 działa idealnie.
[#8] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@rjack, post #5

Ja bym musiał troche ing poporawic pod Ib2.3.
Niestety teraz tylko da sie sprawdzić stan konta i na tym mozliwosci sie kończa.
Cos zmienili i reszta operacji jest blokowana.
Pomijajac niemozliwosc potwierdzenia jej
to po wczytaniu strony odświerza ja z komunikatem o braju javy która słuzy tylko do wyswietlenia reklamy.
Dla szybkich mozna zatrzymac odświerzanie ale i tak to nic nie da.
Mbank w zupełnosci chodzi dibrze dlatego zmieniał bank :)
[#9] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@11MASTEr, post #2

Proponowalbym wprowadzic tez znaczek na niepelna obsluge. Np taka ma pekao24 - jedyne co nie dziala na amibrowserach to pobieranie numeru jednorazowego. Bez tego nie da sie zdefiniowac przelewu stalego, tudziez wykonac przelewu jednorazowego, natomiast pod ib i awebem da sie wykonac przelew zdefiniowany, a pod voyagerem mozna jedynie przegladac rachunek....

[#10] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@Thunderas, post #8

U mnie na IBrowse 2.3 demo konto Inteligo dziala normalnie. Ciekaw jestem czy na Twojej konfiguracji konto Inteligo działa? Jeśli możesz to sprawdzić.

Wysuwam hipotezę :) - jeśli działa Inteligo na odpowiednich ustawieniach, to większość innych banków także zadziała
[#11] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@rjack, post #10

Inteligo u mnie dziala bez zarzutow. Zanim zalozylem konto pytalem sie w biurze, czy dzialac bedzie na nietypowych przegladarkach - okazuje sie ze jedynym istotnym elementem jets w miare nowe ssl i to wszystko, reszta to wodotryski, ktore nie powinny przeszkodzic w obsludze na nietypowych przegladarkach. Ja zazwyczaj uzywam konta na voyagerze - po za przelewami zakladalem rowniez juz subkonto i zalozylem lokatke - wszystko na voyagerze.

[#12] Re: oblsuga kont w 'kb24'

@eLA, post #1

WITAM !!! Wielkie dzięki za wyczerpującą informację!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem