[#1] amiga 1200 ;] poczatki :)
Witam ! mam kilka pytan
1) czy do amigi 1200 da si epodlaczyc klawiature od cdtv ?
2) czy da sie podlaczyc zewnetrzny flop od cdtv ?
3) na jaka wersje epromek nalezy wgrac 27c???? rom 3.1 czy jest jakis program ktory podzieli mi taki rom na te dwa pliczki do zaprogramowania.
4) czy do karty apollo 1240/40 wystarczy przylutowac przylutowac podstawke aby miec 64 MB i jakie simmy tam pasuja ?? sa jakies wymagania ? ;>
5) mam teraz dysk 850 MB na jaki go wymienic (firmy??) i ile obsluzy GB amiga ;> ?
6) jaki system i co byscie proponowali wgrac na ten dysk ? jakies propozycje ? bo ja jestem narazie poczatkujacy ...jakie pliki ktore sie przydadza itd..

aha moja konfiguracja Amiga 1200(wresja plyty 2B)+850MB(chwilowo ;D)+Apollo1240/40+8MB fast(chwilowo bedzie zapewne 64MB)+2MB chip+Amiga M1438S+CDROM lub CDRW

aha kiedys mialem goła Amige 600...gdzies lezy jeszcze 500tka... ;D
z gory thx za odpowiedzi
jak se przypomne to napisze nastepne pytanka ;D
[#2] Re: amiga 1200 ;] poczatki :)

@Stryjek, post #1

czy jest jakis program ktory podzieli mi taki rom na te dwa pliczki do zaprogramowania
SaveRom Tadka Knapika, jak nie znajdziesz to zgłoś się na priv.
[#3] Re: amiga 1200 ;] poczatki :)

@Stryjek, post #1

Ad 5) Kazdy "duzy" dysk A1200 obsluzy. To sprawa odpowiednio nowych wersji scsi.device i filesystemu obslugi plikow.
Jednak nie ma sensu moim zdaniem ladowac 60GB dysku do prawie golej A1200. Po prostu nie wykorzystasz mozliwosci takiego dysku. Jesli wmontujesz szybszy kontroler np. fast-ata to mozesz pokusic sie o tak duzy dysk. Jesli nie zamierzasz robic czegos powazniejszego na swojej Amidze, to takie 850MB wystarczy - zapewniam.

Ad 6) Workbench v3.1 wystarczy. Uzywam go na codzien i w tej chwili tez. Chyba, ze kupiles v3.9 to polecam oczywiscie v3.9

Powodzenia
[#4] Re: amiga 1200 ;] poczatki :)

@Sylwester, post #2

SaveRom Tadka Knapika, jak nie znajdziesz to zgłoś sić na priv.

spox juz mam :) http://nautilus.torch.net.pl/~tadek/compworks.html
[#5] Re: amiga 1200 ;] poczatki :)

@Stryjek, post #1

4) Tak. Wystarczy dolutowac druga podstawke do apolki i bedziesz mogl wlozyc druga pamiec. jak dobre sie orientuje to pasuja wszystkie SIMM`y do 32MB wlacznie.
[#6] Re: amiga 1200 ;] poczatki :)

@Stryjek, post #1

Ja polecam 3.1, reczna instalacje i latanie. Ale jezeli nie uzywales do tej pory WB3.x to polecam tylko WB3.9. Posiada wlasny instalator oraz wlasne latki i po zainstalowaniu w miare ladnie wyglada i nieodstrasza wygladem (tak jak to robi WB3.0-3.1).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem