[#1] ADF-Blitzer_problem
Przy próbie zapisu lub odczytu mam błąd:
"Program failed (error #80000020)
Wait for disk activity to finish"
program ruszam z hdd.
mial ktos cos takiego?

[#2] Re: ADF-Blitzer_problem

@bastan, post #1

sproboj podpatrzec SnoopDosem w ktorym momencie sie wyklada.
[#3] Re: ADF-Blitzer_problem

@bastan, post #1

u mnie dziala, jak ci nie pojdzie to uzyj zamiennikow (jako "read" uzyj program ADF2Disk (aby miec gui uzyj do tego R), a jako "write" przyda sie TransADF. Oba mam w wersji GUI, jak chcesz to podesle.
[#4] Re: ADF-Blitzer_problem

@Andrzej Drozd, post #3

Bede bardzo wdzieczny jak podeslesz.... :)
janeko2@wp.pl

[#5] Re: ADF-Blitzer_problem

@Andrzej Drozd, post #3

Wlasnie sprawdzilem i TransADF ma opcje RAED i WRITE :)
[#6] Re: ADF-Blitzer_problem

@Andrzej Drozd, post #5

Dzieki za podeslane pliczki ale mam problem :(

Tak jak pisales uruchamiam TransADFGUI i wywala mi komunikat:
"Can`t open muimaster.library".
Pomyślalem ze wychodzi na to, ze MUI jest nie zainstalowane wiec je zainstalowalem ale komunikat nie znika i TransADF sie nie uruchamia. :(
Moze ja zle MUI zainstalowalem albo mam jakas starsza wersje???
Probuje to zainstalowac na Amidze 600 z 1 MB pamieci, HDD + CD.
(moze mam za malo pamieci????) Nie wiem poprostu co jest grane. A moze ja zle MUI zainstalowalem???????
Szczerze sie przyznam, ze jestem poczatkujacym, totalnym laikiem (Choc z HDD i CD sobie poradzilem dzieki Waszej pomocy). Workbencha sie dopiero ucze i moze cos robie nie tak.
Chodzi mi dokladnie o to czy dobrze instaluje MUI.
Tzn glownie chodzi mi o to gdzie podac miejsce instalacji.??? Zrobilem tak, że podalem mu partycje systemowa i zainstalowalem. Potem sprobowalem
jeszcze instalacji do utworzonego uprzednio katalogu na dysku DH0 i nawet probowalem zainstalowac na DH1 i dalej komunikat wywala. :(
Co to moze byc???????
Poszukalem tez pliku muimaster.library i podgralem go w akcie desperacji wszedzie gdzie sie tylko dalo..... I nic...
Co to moze byc???

Pozdro
bastan

PS: Byc moze pytania moje okaza sie banalne ale dla mnie to poczatki i prosze o wyrozumialosc :))))))

[#7] Re: ADF-Blitzer_problem

@bastan, post #6

MUI sie zajmiesz pozniej. TransADFa mozna uzyc z Cli/Shella albo jako GUI mozna uzyc programu "R" v1.57 (ktory nie potrzebuje MUI), A wiec tak:

Wrzuc TransADF do katalogu C:

Gdy chcesz skopiowac dyskietke do pliku ADF to wpisz z Cli/Shell takie polecenie:

transadf DF0: HD:nazwa_pliku.adf VERIFY

(gdzie zamiast HD: podaj nazwe twojej partycji)

Natomiast gdy chcesz zapisac plik ADF na dyskietke to w pisz tak:

transadf DF0: HD:nazwa_pliku.adf WRITE VERIFY

Dodatkowo jest jeszcze latwiejszy sposob z GUI. Pamietasz, podeslalem ci program "ADF2Disk". W srodku jest plik o nazwie "R" (jest to wersja v1.57 ktora nie potrzebuje MUI). Wrzuc ten plik do katalogu C: na partycji systemowej, nastepnie z Cli/Shela wpisz:

r transadf

PS. Shela/Cli mozesz odpalic z gornej belki wchodzac do Workbench/Execute Command i wpisujac tam newcli lub newshell. Jak bedziesz mial problemy to zrobie odpowiednia ikone dla r i transadf.
[#8] Re: ADF-Blitzer_problem

@Andrzej Drozd, post #7

Dzieki bardzo.
Jak wroce z pracy do domu to sprobuje i dam znac jak mi poszlo :).
Na razie w pracy teraz sprobuje zainstalowac WinUAE i tam sprobowac
odpalic ADFblitzer. Zobacze co sie stanie (dzisiaj mam niezwykle luzny dzien to moge sie pobawic :)
Nurtuje mnie caly czas czemu ten ADFblitzer umnie nie chce dzialac ....
Pokombinuje :)
Jakby co to bede pisal :) :) :)
pozdrawiam
bastan

[#9] Re: ADF-Blitzer_problem

@bastan, post #8

Wlasnie sprawdzilem ADF-Bliztera na Aminecie i w readme pisze ze 1MB to zamalo aby go odpalic. Tam jest wersja 2.20. Ja mam 2.10 bez readme ale pewnie tez nie ruszy na 1MB. Chyba jednak musisz sie skupic na TransADFie.
[#10] Re: ADF-Blitzer_problem

@Andrzej Drozd, post #7

No witam.
I nie daje rady :(
Po wpisaniu lini:

"transadf DF0: HD:nazwa_pliku.adf WRITE VERIFY"

Stacja zaczyna zgrzytać i wywala komunikat:

"transadf: Error writing to DF0: - Not specified (20)"

Hmmmmmmmmm

Panie Andrzeju ma Pan jakiś pomysł???? :S

[#11] Re: ADF-Blitzer_problem

@bastan, post #10

Panie Andrzeju!!! Nieaktualne....
Wszysko ładnie chodzi :)
Mój głupi błąd :) ale nie napisze jaki bo sie wstydze
pozdrawiam
bastan

[#12] Re: ADF-Blitzer_problem

@bastan, post #1

bastan: mam ten sam problem = prosba powiec co robie zle (lamer jestem)

[#13] Re: ADF-Blitzer_problem

@morf, post #12

No hej...
Ja poprostu próbowałem zapisywać non-stop na tych samych dyskietkach, które okazały sić walnićte. Przygotowalem sobie nowe, sformatowalem i poszło :)

pozdro
bastan

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem