[#1] FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS
Od niedawna jestem posiadaczem FasATA2 mk2 ... z zainstalowaniem jej i sterwonikow nie mialem najmniejszego problemu ... zarejestrowalem sie w Elboxie i dostalem najnowsze stery ... wszystko smiga fajnie oprocz CD-ROMu wczesniej nie mialem zadnyc problemow (pod CasheCDFS od os3.9) po zaisntalowaniu sterow od faty pieknie widza CD podlaczone tam gdzie jest ale po wgraniu mountilsty do allegroCDFS i po wlozeniu jakiej kolwiek plyty wyskakuje zawsze "CD0:niezainicjowany" (np na plytce od os3.9) pisalem do Elboxu w tej sprawie ale nie zabardzo mi pomogli (no moze poza zajebistymi pytaniami w stylu czy allegroCDFS mam w L: :D) moze wy pomorzecie ... pozdrawiam

ps: oczywiscie ustawilem scsi.device unit 1 tak jak mam podlzczone w mountliscie ... wszystko zgodnie z readme od sterow ... to na pewno mk2 jak potwierdzili w elboxie i ze na pewno mam allegrocdfs w machach tzn serial number) :S
[#2] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@jezyk, post #1

Sprawdz w ikonie do cd0: czy masz dobrze ustawione parametry.
Nie wiem dlaczego sterownik najpierw patrzy na tooltypy w ikonie
a pozniej do moutlisty chociarz parametry te dubluja sie.
[#3] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@Phibrizzo, post #2

u mnie sie nie dubluja ja mam w tooltypach tylko te w moutliscie sa wykomentowane ... a pozatym przerabialem recznie mountliste z os3.1 i tesz taka sama D*** ... :-/ ...
[#4] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@jezyk, post #1

Na gdzie masz podlaczony CD-ROM? Do primary-slave, secondary-master czy secondary-slave?

Jezeli do primary-slave to zworka musi byc ustawiona na slave a w ikonce (tooltypach) ewnetualnie w mountliscie musi byc Unit=1

Jezeli secondary-master to zworka na master, Unit=2

Jezeli Secondary-slave to zworka na slave, Unit=3

Pamietaj ze gdy CD-ROM jest jako jedyny na secondary to zawsze musi byc na Master, Unit=2

Jakby co to podesle ci odpowiednie mountlisty do wszystkich unitow (oprcz Unit=0, poniewaz tam zawsze jest startujacy HD).
[#5] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@Andrzej Drozd, post #4

do primary slave czyli oczywiscie unit 1 ... nie rozumiem czemu mial byc to problem na jednej tasmie chodzily na standardowym kontrolerze a teraz tez sie "widza" z ata3.prefs ... Speed disk ... albo jakies inne ustrojstwo co jest w sterach do fastaty jak wloze plyte podaje predkosc ...
[#6] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@jezyk, post #5

Czyli problem z filesystemem bo ata3.prefs i speeddisk nie zaglądają jakie pliki tam są tylko jadą po scsi.device.
[#7] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@jezyk, post #1

Witam.
Pamiętam, że miałem identyczny problem (FastATA i Os3.9). Po prostu wyciąłem AllegroCDFS i wróciłem do CacheCDFS, po czym wszystko wróciło do normy.
Pozdro.

[#8] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@Kitech, post #7

tez tak niestety zrobilem ... :-/ .. casheCDFS chdzi pieknie ... ciekawe czemu AllegroCDFS nie chce ... :-/ a Elbox milczy ... .
[#9] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@jezyk, post #8

Nie zaluj. Ja mam AllegroCDFS poniewaz u mnie dziala ale czasami i tak musze korzystac z CacheCDFS lub AmiCDFS gdy AllegroCDFS sobie z czyms nie radzi (np. z bardzo dlugimi nazwami-problem "jednego" pliku gdy dostane jakas plyte mp3 gdzie kilkadziesiac znakow nazwy jest na poczatku taka sama itp.)
[#10] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@Andrzej Drozd, post #9

AllegroCDFS nie czyta tez niektorych "dziwnie " na amigowy sopsob nagranych plyt z czym problemu nie maja wczesniej wspomniane filesystemy.
[#11] Re: FastATA2 mk2 - problem z AllegroCDFS

@jezyk, post #1

U mnie AllegroCDFS wogóle nie ruszyło - ale to moze być problem kości MACH, nie wiem. CacheCDFS działa śliczniusio, jeszcze nie trafiłem na CD której by mi nie odczytał i nie widzę powodu żeby z niego rezygnować.

PS: czym się różni AllegrCDFS od CacheCDFS? Chodzi mi o "możliwości" itp a nie o nazwę ;) .

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem