[#1] MakeCD i nazwy plików
Witam
Nie wie ktoś czy da sie jakoś ustawić MakeCD żeby szło nagrywać pliki ponad 30 znakowe? Najlepiej by było gdybym nie musiał zmieniać jego wersji (mam 3.2d public beta 8). Jeśli ktoś wie jak można to ustawić to proszę o odpowiedź ;)

Pozdrawiam
[#2] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #1

Nic trzeba nic ustawiac. Przynajmniej ja nie musze. Laduje na partycje SFS jakas dlugasna MP3 i nagrywam.

Twoim problemem jest raczej filesystem obslugi CD-ROMu.

Na standardowych nie zobaczysz wiecej niz 30 pare znakow. Ja uzywam AllegroCDFS. Jezeli nie masz FastATA to uzyj CacheCDFS lub AmiCDFS (mam te filesystemy w troche w starszych wersjach ale bez problemu czytaja dlugie nazwy. Jak chcesz to ci podesle.
[#3] Re: MakeCD i nazwy plików

@Andrzej Drozd, post #2

AmiCDFS

poprawka, chodzilo mi o AsimCDFS.
[#4] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #1

Chyba, że nagrywać w Joliet, bo normalnie w ISO to chyba 31 znaków obsługuje, można to nagiąć z lekka i dać dłuższe nazwy, ale już nie będzie się z normą zgadzało ;) Joliet może mieć nazwy do chyba 255 znaków
[#5] Re: MakeCD i nazwy plików

@Andrzej Drozd, post #3

Właśnie mam AsimCDFS i po nagraniu płyty nazwy plików mają 30 znaków
[#6] Re: MakeCD i nazwy plików

@shg, post #4

Żeby można było nagrywać w Joliet to chyba trzeba mieć moduł który go obsługuje. Może ma ktoś MakeCD w wersji 3.2d public beta 8 z działającym Jolietem? ;)

[#7] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #6

Nie trzeba żadnego modułu, w ISO/RockRidge zaznacz Jouliet i już, nie używaj amigowych polskich znaków jeśli chcesz odczytywać płytę na pc bo będą klocki.
[#8] Re: MakeCD i nazwy plików

@Sylwester, post #7

Tylko ze u mnie w ISO/RockRidge nie ma Joulieta :(

[#9] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #8

Musisz mieć MakeCD 3.2d beta 10 i makecdromfs.module 45.12. Są dostępne na stronie MakeCD

[#10] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #5

A pecetowe plyty z dlugimi nazwami AsimCDFS widzi poprawnie? Jezeli tak to rzeczywiscie musisz zaptaszkowac Joliet w oknie Rock Ridge...
[#11] Re: MakeCD i nazwy plików

@Andrzej Drozd, post #10

Tak, pecetowe płyty z długimi nazwami AsimCDFS poprawnie odczytuje. Jedynie czasem całe nazwy plików z wielkich liter ale to nie przeszkadza. No to jednak nie będę mógł nagrywać w Joliet bo moja wersja MakeCD go nie obsługuje

Pozdrawiam

[#12] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #11

Naprawdę czy tak trudno podmienić tylko jeden plik :P
http://makecd.core.de/ftp/makecdromfs_45_12.lha
[#13] Re: MakeCD i nazwy plików

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

Jak podmienie tylko ten jeden plik to nie moge uruchomic programu. Pojawia sie okienko i pisze:
PROGDIR:Modules/makecdromfs.module is wersion 45.
Version required 11. :P
[#14] Re: MakeCD i nazwy plików

@_TomeK_, post #13

No to zainstaluj nowszą wersje MakeCD.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem