[#1] jak zachować pozycję BenchTrash'a
dograłem sobie do WbStartup prgramik BenchTrash ale nie wiem jak utrwalić jego pozycję na blacie, w tooltype'ach nie ma nic stosownego. :D :D :D

[#2] Re: jak zachować pozycję BenchTrash'a

@arielcpu, post #1

Musisz zakrecic z ikonka,ktora wykorzystuje ten programuik. Chyba jest to ENV:def_trashcan.info <- kopiujesz ja na "pulpit";), zapisujesz pozycje, a pozniej kopiujesz do ENVARC(podmieniasz poprzednia). I chyba powinno dzialac.
[#3] Re: jak zachować pozycję BenchTrash'a

@Masta Krishna, post #2

mmmmm, zaraz sprawdzę, thx :D :D :D

[#4] Re: jak zachować pozycję BenchTrash'a

@arielcpu, post #1

Nie znam tego programu, ale na 99% ikona którą pojawia się na blacie jest wczytywana z dysku. wystarczy ją znaleźć, "podpiąć" do jakiegoś innego pliku, wyrzucić go na blat zapisać pozycje i ikonę "oddać" BenchTrashowi, a plik z baltu wywalić.
W jakimś edytorze ikon jest też możliwość ustalenia pozycji ikony, ale w tej chwili nie kojarze, który to był.
[#5] Re: jak zachować pozycję BenchTrash'a

@shg, post #4

już wszystko jasne. w tooltypie jednak są współrzędne pojawienia się śmietniczka "iconx=600" "icony=500" ale wcześniej mi nie działało. wszystko już jest okey, mega dzięki za rady. pozdrawiam :D :D :D

[#6] Re: jak zachować pozycję BenchTrash'a

@arielcpu, post #5

Nie dzialalo, bo ikony smietnika nie mozna wyjac na blat. Trzeba zmienic jej parametry, wyjac i ustawic oryginalne, a ustawienie samej pozycji, to juz pikus.
[#7] Re: jak zachować pozycję BenchTrash'a

@Seeker, post #6

Witam!

Panowie macie jakas dziwna wersje tego BenchTrash...
U mnie po wrzuceniu go do WbStartup po ponownym uruchomieniu systemu kosz jest automatycznie na blacie... Ponadto zachowuje sie on jak normalna ikona - po nacisnieciu prawego przycisku myszy moge oproznic kosz czy utrwalic pozycje ikony kosza tak jak kazdej innej. Po dwukliku lewym odpala mi sie okienko z ustawieniami do BenchTrasha-co wy tam musicie tyle "mieszac" to ja nie wiem...

Pozdrawiam
Toki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem