[#1] potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)
Kiedys mialem taka dyskietke z ktorej sie botowalo i wczytywal sie kickstart 1.3
czy ktos moze wie z kad zassac cos takiego najlepiej w ADF-ie
kupilem sobie scandoubler do mojej A4K i chcialem troszke pogiercowac jak za starych dobrych czasow :)

pozdrawiam
[#2] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@QUAD, post #1

Ja na swojej A4000 giercuje od czasu do czasu przez... uae :) Używam kicka 2.04 z mojej Pluskwy.
Ale musisz mieć PPC do tego. Nie potrzeba żadnych scandoublerów, obraz jest zdecydowanie lepszy, no i chyba jest to troche wygodniejsze niż resetowanie całej maszyny.
[#3] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@QUAD, post #1

wlasnie do moje 1200 tez by sie taki kick przydal

[#4] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@PL, post #2

w sumie mam PPC 200mhz ale...
no wlasnie ciagle mi cos nie dziala i nie wiem co mam nie tak
programy sie wykrzaczaja albo workbench sie nie uruchamia
juz kombinowalem z wszystkim.
wlasnie szukam kogos co by mial podobny config
bo chcialem sie dowiedziec jakie ustawienia maja byc w boot menu karty
niewiem do czego sluzy wiekszosc opcji a niektore sa szare i nie mozna ich zmieniac.
[#5] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@QUAD, post #4

A jaki OS masz? Ja mam 3.9 + BB2 i nie mam problemów (A4000T + CSPPC233). Faktycznie, na początku działy się dziwne rzeczy (nadal jest parę, ale trzeba wiedzieć gdzie ich szukać :)
[#6] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@PL, post #5

hmmm tez mam OS3.9 + BB2
Mam dokladnie A4K Escom + CSPPC200 + mediator + voodoo3 2000 + SB128 + sieciowka 100mb

i dzieje mi sie cos takiego ze raz chodzi wszystko ok a co jakis czas jak startuje kompa to pojawia sie pusty blat z kursorkiem w ksztalcie zegarka i wszystko wisi.
ustawilem pamieci na 70ns i ruszylo ale nie na dlugo bo po kilku wysypanych aplikacjach na PPC dzieje sie to samo
np jak odpalilem amplifiera, gralo fajnie ale nawet 1 utwor sie nie skonczyl i zwiecha po resecie system znowu zmrozony
jak ustawie zmienna PICTUREDTNOPPC=1 lub wywale Powerpc.library wszystko wraca do normy no ale wtedy ppc mi nie dziala
czasami pomaga przekopiowanie Powerpc.library z warpa 5.1
[#7] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@QUAD, post #6

Nie chce Cię martwić, ale to może (ale nie musi) być oznaką problemów sprzętowych. Ja np. miałem takie kłopoty, które się z czasem nasilały, aż Amiga nie chciała już wystartować... Gdy jeszcze się odpalała, objawy były różne, np. w klawiaturze capslock zaczął migać, nie dało się nic napisać, nawet na Ctrl-A-A nie reagowała. Z tym, że u mnie działo się to niezależnie od tego, czy ppc był używany, czy tylko motorolka...
Wysłałem do diagnozy i naprawy, okazało się, że pewnie od częstego przekładania, dociskania (samej CSPPC jak i CVPPC) gniazdo MC68060 się naruszyło - przelutowali, oczyścili płytkę (bo jeszcze z kondensatorów wyciekło) i działa do teraz.
Rzuć okiem na kartę, czy nic podejrzanego nie widać.
[#8] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@QUAD, post #6

To są objawy przegrzewania się PPS. Sprawdź wenrylator.
[#9] Re: potrzebny kickstart 1.3 botowalny z dyskietki :)

@kmilota, post #8

wlasciwie to przeczytalem gdzies na sieci ze jak PPC sie przegrzewa to jest automatycznie odlanczany wiec sprawilem sobie radiatorek 10 razy wiekszy niz ten oryginalny, wpialem rowniez wentylator ale dzialo sie to samo
dzisiaj wyciagnalem karte i przesmarowalem pasta jeszcze raz i wywalilem 2 kosci pamieci, mam teraz 32MB :( ale na razie jest ok
bede jeszcze meczyl ta karte bo niedaje mi to spokoju bo prawde mowiac borykam sie z tym problemem od ponad 6 miesiecy :P
i co jakis czas mam taka zlota mysl, ktora dziala ale niestety przez pare dni
hehe

jestem twardy i sie nie poddam, choc juz rozmyslalem nad sprzedaza classica i zakupem A1 ale chyba tego nie zrobie bo za duzo kasy i nerwow poszlo w ten sprzet :) a A1 i tak sobie kupie kiedys
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem