[#1] Sloty Zorro
Mam sloty Zorro (nie wiem czy II czy III) ale pisze na nich:
Micronik A1200 6860 rev 5.44. Mam obudowę Micronik metalową.

Mam pytanie: JAK JE PODŁĄCZYĆ??? Może potrzebny jest jakiś adapter, albo kabelek? Ja nie mam nic takiego (tylko taśmę 2,5 cala, która była dołączona do slotów[ma ona ok. 30 cm dług.]) Please, help me!!!

[#2] Re: Sloty Zorro

@Orson, post #1

To są sloty Zorro II, ale i tak nie mam pojęcia jak je podłączyć (nie mam żadnych kabelków) Potrzebny będzie też ten Adapter, żeby podłączyć mojego Blizzarda1230.
HELP ME!

[#3] Re: Sloty Zorro

@Orson, post #2

Razem ze slotami powinien być taki adapter do nałożenia na złącze rozszerzeń A1200 - do niego podłączasz sloty, a z dugiej strony jest on przelotowy i możesz podłączyć kartę procesora.
Jeżeli tego nie masz to ktoś Cię wrobił.
[#4] Re: Sloty Zorro

@amigafan, post #3

Często ten adapter brany jest za element płytki. To takie coś z gniazdem jak w karcie turbo z jednej strony, a złączem krawędziowym jak w A1200 z drugiej. Powinien on być po przeciwnej stronie co same sloty Zorro. Jeśli tego nie masz, to faktycznie masz problem.
Sloty nakładasz adapterem na płytę główną A1200 (od strony elementów), kartę turbo w przedłużenie adpatera. Do gniazda na płycie slotów podpinasz zasilanie - nie wiem czy w którejkolwiek wersji Micronika było to standardowe gniazdo jak w PC AT, raczej nie - wtedy czeka cię poszukiwanie na sieci opisu i przeróbka kabla (kiedyś to robiłem, ale nie mam zapisanego opisu złącza ). Zasilanie przez złącze na płycie A1200 nie będzie już potrzebne, podobnie jak rozmaite "tuningi"....
[#5] Re: Sloty Zorro

@wali7, post #4

Ja do tego miałem kabel z trzema nakładkami na układy scalone na płycie i podłączany do gniazda na płycie slotów.
[#6] Re: Sloty Zorro

@fazi, post #5

Nie martw sie jakby cos to mam sloty Zorro II dwa komplety tyle ze jeden jest uszkodzony takze mam owa przejsciowke na zbyciu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem