[#1] Co jest grane z Mozilla na AMI
Czy ktos wie co jest grane z mozilla na amige kiedy czytalem sobie siedzac bestrosko na informatyce w budzie ze zaplaca iles tam dolarow czy juro albo ojro za przekompilowanie mozilli na amige ale od tamtego njusa ani widu ani slychu.

[#2] Re: Co jest grane z Mozilla na AMI

@Denver, post #1

Za mało kasy za zbyt duży projekt ;)

[#3] Re: Co jest grane z Mozilla na AMI

@Denver, post #1

Sporo trzeba z tym roboty i to nie tylko z samą mozillą, ale przede wszystkim z róznymi jej dependencjami. Żeby zacząć to portować trzeba by między innymi przeportować najpierw GTK. Kiedyś ktoś się za to zabierał, ale pomysł upadł zanim się nawet rozpoczał. Została tylko strona na sourceforge'u. Ostatnio nawet myślałem żeby się zabrać za przeportowanie tego na Arosa, z tamtąd by było już myślę dość łatwo na AmigaOS, ale jak zgłębiłem problem to ogrom potrzebnej pracy mnie przeraził. Tu trzeba by ogromnego zespołu ludzi i mnóstwo czasu.
[#4] Re: Co jest grane z Mozilla na AMI

@mały, post #3

Żeby zacząć to portować trzeba by między innymi przeportować najpierw GTK.

Niekoniecznie. Najważniejsze jest przeportowanie (skompilowanie/przerobienie) samego silnika, na to można narzucić już potem właściwie dowolne GUI.
Poza tym nie tylko mozilla leży na sieci, jeśli już jesteśmy w temacie źródeł browserów z prawdziwego zdarzenia.

[#5] Re: Co jest grane z Mozilla na AMI

@mały, post #3

Z tego co mi wiadomo, cały czas jakieś prace nad AmiZillą trwają. Problem tylko w tempie tych prac, a raczej ilości ludzi, którzy nad tym pracują...

Ostatnio nawet myślałem żeby się zabrać za przeportowanie tego na Arosa, z tamtąd by było już myślę dość łatwo na AmigaOS

Zawsze możesz spróbować pomóc w pracach nad AmiZillą.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem