[#1] cdr
Jak zrobic/nagrac PhotoCD/CD MP3/SVCD?
[#2] Re: cdr

@theq, post #1

O ile wiem to przy pomocy amigowego softu do nagrywania płyt tylko MP3CD da się stworzyć, bo to zwykły DataCD z plikami MP3. Resztę trzeba tworzyć generując ISO na PC i wypalając to ISO na Amidze :)

[#3] Re: cdr

@jrzeuski, post #2

CD/SVCD tez mozna, zreszta wszystko mozna co ruszy na emulatorze.
[#4] Re: cdr

@Andrzej Drozd, post #3

A czym się przygotowuje SVCD?

[#5] Re: cdr

@jrzeuski, post #4

Jakis czas temu na liscie Amig-PL byl poruszony temat o tworzeniu plyt VCD/SVCD tak aby mogly byc odtwarzane w czytnikach stacjonarnych. Niestety nie wiem w jakim formacie sa te plyty (zdaje sie ze ktorys z trybow 2).
[#6] Re: cdr

@Andrzej Drozd, post #5

Tak, płyty są w Mode2, ale format zapisu strumienia danych jest specyficzny. Ponawiam zatem pytanie: jaki amigowy program potrafi wygenerować strumień (Super)VideoCD?

[#7] Re: cdr

@Andrzej Drozd, post #5

Z tego co mi wiadomo to nie da się na Ami stworzyć SVCD. VCD owszem można ale nie SVCD. Nie ma chyba softu do tego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem