[#1] Kilka krótkich pytań
1. Czy na romie3.1 zmapowanym za pomocą BlizKicka będzie działać Os3.9?
2. Dlaczego Os3.1+Newicons+Visualprefs+mcp+kilka bajerów jest taki niestabilny??
3. CO PORADZIĆ NA WARCZĄCY wiatrak w zasilaczu???????

[#2] Re: Kilka krótkich pytań

@Orson, post #1

ad 1) bedzie, ale moduly musisz powrzucac przed setpaczem za pomoca
blizkicka, a w setpaczu dac argument, by nie bylo rebootu.
ad 2) Visual prefs i niektore patche w mcp ingeruja gleboko w system
(pomijam fakt, ze niektore wersje byly mocno zabugowane), dlatego
trzeba wiedziec ktore jest bezpiecznie uzywac, a ktore moga sprawiac
problemy.
ad 3) wyczyscic i naoliwic, tudziez wymienic.

[#3] Re: Kilka krótkich pytań

@Orson, post #1

1. Czy na romie3.1 zmapowanym za pomocą BlizKicka będzie działać Os3.9?

Tak

2. Dlaczego Os3.1+Newicons+Visualprefs+mcp+kilka bajerów jest taki niestabilny??

Potrzebne sa odpowiednie niezbugowane wersje i bedzie gitara. Moge ci podac/podeslac moje oprocz VP (zamiast tego topodesle ci konfig do MCP i MCP 1.32 z dobrze skonfigurowanym wygladem gadgetow na okienkach).

3. CO PORADZIĆ NA WARCZĄCY wiatrak w zasilaczu???????

Zamiast 12v podlacz kabelek do 5V (bedzie wolniej sie krecil) albo kup nowy.

[#4] Re: Kilka krótkich pytań

@Orson, post #1

ad1 dokładnie to nie odpowiem na to pytanie ale obiło mi się o uszy, że os3,5 działał więc z os3.9 nie powinno bys problemów

ad2 z mojego doświadzcenia wynika, że aby te łatki chodziły stabilnie to musisz trochę nad nimi popracować; podstawowa zasada to poprawna instalacja MCP i PatchControl; potem w programach wyłanczasz łatki które się dublują.
dodaj sobie jeszcze FBlit'a ale musdzisz ich odpowiedznio dopasować - to podstawa.

ad3 rozebrać i nsamarować odrobiną zaznaczam odrobiną smaru grafitowego - będzie działać super cicho :) (smarujesz tulejkę)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem